WordPress tema editleme işlemi
WordPress tema editleme yani WordPress tema düzenleme işlemi yapmak isteyenler ve bu işte kendine güvenemeyenler için hazırladığımız programsız wordpress tema düzenleme resimli anlatım sayesinde sizde web sitenizin temasında değişiklik yapabilirsiniz.
NOT: Düzenleme işlemine başlamadan önce temanızın yedeğini almayı unutmayın. Yedek nasıl alınır bilmiyorsanız buradan bakınız.
WordPress sitenizdeki hali hazır temanızda düzenleme yapmak istediğiniz bölümleri sizlere görsel yardımıyla ve titizlikle aktaracağım. Öncelikle herkes ücretsiz temaların footer kısmında bulunan copyright alanındaki tema sahibinin eklediği linki kaldırmak istediği için WordPress tema editleme işlemine ihtiyaç duyar. Şahsen ben oradaki linki kaldırmanızı tavsiye etmem. Sonuçta adam emek vermiş. Emeğe saygı açısından kaldırmamanızı öneririm. Bende sizin gibi ücretsiz wordpress teması kullanıyorum ve footer de tema sahibinin linkini kaldırmadım. Yine de nasıl kaldırıldığını öğrenmek isteyenlere yardımcı olalım.
1. “Footer.php” Tema Alt Bölümü Link Kaldırma
WordPress sitenizin en alt kısmına footer alanı denir. Buraya ulaşmak için admin panelinden Görünüm / Tema dosya düzenleyici / Footer.php yolunu takip ederek ulaşabilirsiniz.
Gördüğünüz gibi MH Themes yazısında link var. Bunu kaldırmak için “Footer.php” doyasına giriş yapıp bu yazıyı sileceğiz. Yukarıdada bahsettiğimiz gibi Görünüm / Tema dosya düzenleyici yolunu takip ediyoruz. Sonrasında sağ bölümde bulunan tema dosyaları alanından (Tema alt bölümü) Footer.php ye giriyoruz.
Footer alanında kaldırılması gereken bölümü anlamanız açısından seçili şekilde gösterdik. Bu kısmı silip kendi linkinizi ekleyebilirsiniz. Tekrar söylüyorum. Tema sahibine ait linki kaldırmanızı tasvip etmiyorum.
2. “Single.php” Tekil Yazı Alanını Düzenleme
WordPress sitemize eklediğimiz makalelerin kodlama alanı Single.php‘dir. Çoğu temada Content-single.php şeklinde 2 dosya halinde gelir. Eğer Content-single.php dosyası varsa değişiklikleri bu dosyada yapmalıyız. Bu alanda oldukça değişiklik yapma şansına sahipsiniz. Yazı başlığının (title) altına yada üzerine reklam kodu koyabiliriz. Görünüm / Tema dosya düzenleyici / Single.php yolu üzerinden dosyaya ulaşabiliriz.
Numaralandırdığımız alanlara reklam kodunuzu, yada köprü görevi görecek görsel gibi istediğiniz yazıyı, bağlantıyı ekleyebilirsiniz. 1 ve 2 alanlar makalenizin başlığını altı ve üstüdür. 3 bölüm ise makalenizin alt kısmıdır.
3. Header.php Tema Üst Bölüm Düzenleme
Header.php temanızın üst bölümüdür. Temanızdaki menü kısmının altı ve üst tarafı hedar.php den oluşur. Bu bölüme genelde analytics kodu eklemek için düzenleme işlemine ihtiyaç duyulur. Bunun yanında ise adsense reklam kodları da ekleyebiliriz. Hemen görsel ile düzenleme nasıl yapılır anlatalım. Görünüm / Tema dosya düzenleyici / Header.php yada Content-header.php (Tema üst bölümü) yolunu izleyerek dosyaya ulaşınız.
</head> kodunun hemen üzerine (Altına değil) Analytics kodunu ekleyip dosyanızı kaydedebilirsiniz.
4. İndex.php Ana İndex Şablonu Düzenleme
5. Page.php Tekil Sayfa Düzenleme İşlemi
Faydalı Yazılar
- WordPress powered by yazısını kaldırma
- WordPress Kategori Sayfası Ekleme Silme ve Düzenleme
- WordPress ile haber sitesi yapmak
- Google adsense ile para kazanmak isteyenler buraya
- Siteye reklam ekleme (Resimli Anlatım)
- WordPress site kurma fiyatları 2022
- En iyi hosting firmaları 2022
- 50+ En İyi Kişisel Ücretsiz Blogger WordPress Temaları
- Kişisel Blog Nedir? Blog Yazarı Ne Demek? Ne İşe Yarar Nasıl Açılır?
- Şirket internet sitesi kurma
- Com uzantılı site açmak
- Makalelerinizi Güçlendirecek Yüksek Çözünürlük Fotoğraf Siteleri Ücretsiz ve Üyeliksiz
- En hızlı En kolay WordPress Kurulumu – Resimli Anlatım
- En İyi Hazır Ücretsiz Web Sitesi Kurma Programları | 2021 |
- Universal Analytics mülkü oluşturma ve izleme kodunu ekleme
- Düzenleyici beklenmeyen bir hatayla karşılaştı (Kesin çözüm)
- WordPress admin paneline nasıl girilir? Admin paneline giriş için url linki