Siteye reklam ekleme (Resimli Anlatım)
Siteye reklam ekleme işlemi biraz hassasiyet gerektiren işlemdir. Yanlışlıkla kod silerseniz temanızda sorunlar oluşabilir. Bu nedenle sizlere şimdi izah ettiğimiz gibi adsense reklam kodunu sitenize eklerseniz hiç bir sorun yaşamazsanız.
WordPress Siteme Reklam Ekleme Nasıl Yapılır
Google adsense kodunu siteye yapıştırma (Ekleme) yapmak için öncelikle Adsense panelinize giriş yapın. Sol menüden Reklamlar sekmesine tıklayın. Bu aşamada önünüzde iki seçenek bulunuyor. 1. seçenek otomatik reklamları açarak otomatik reklam kodunu header.php eklemek. 2. seçenek ise otomatik reklamları kapatarak manuel şekilde siteye google reklam ekleme işlemi yapmaktır. Şimdi birinci seçenekten anlatmaya başlayalım.
Web siteye reklam ekleme (Otomatik reklamlar)
Otomatik reklam kodunu web siteye eklemek için Adsense panelinize giriş yapın ve Reklamlar sekmesine tıklayın. “Google’ın reklamları otomatik olarak en uygun yerlerde göstermesi için sitenize tek bir kod parçası eklemeniz yeterlidir.” yazısının altında bulunan kodu al sekmesine tıklayın ve kodu kopyalayın.
Kod görünümü aşağıdaki gibidir.
<script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-*****"
crossorigin="anonymous"></script>
Kopyaladığınız kodu web siteye eklemek için wordpress sitenizin admin paneline giriş yapın. Sol menüden Görünüm/Tema düzenleyici yolunu takip edin. Sonrasında ise Tema üst bölüm (Header.php) ye giriş yapın ve <head> </head> kodunun arasında uygun alana yapıştırıp Dosyayı güncelle butonuna basın.
WordPress reklam kodu ekleme işlemi bittikten sonra temanızın çeşitli bölgelerinde, yazılarınızın altında, üzerinde, içerisinde otomatik şekilde reklamlar görülecektir.
WordPress Siteye Manuel Adsense Reklam Kodu Ekleme
Geldik manuel reklam kodu ekleme işlemine. Bu işlem biraz meşakkatli sayılır. Çünkü bu işlem sırasında reklam kodu oluşturmak ve bir kaç dosyada farklı bölgelere yerleştirmek gerekmektedir. Hazırsanız başlayalım. Aynı şekilde Adsense reklam panelinden Reklamlar sekmesine tıklıyoruz. Bu sefer siteye göre değil de, Reklam birimine göre sekmesine tıklıyoruz.
Görüntülü reklamlar sekmesine tıkladıktan sonra Yatay ve esnek görüntülü reklam kodu oluşturun. Reklamınıza bir ad verin (Esnek reklamlar gibi) ve kodu kopyalayın. Content-single.php yada Tekil yazı single.php dosyanızı açın. Siteye Manuel Adsense kodu ekleme işleminde <head> kodlarının bir önemi yok. Yapıştırılacak en uygun bölgeleri kanımca sizlere şöyle izah edebilirim.
- Ctrl f yaparak title yazısını aratın. Title makalenizin konu başlığının olduğu bölümdür. Altına yada üstüne reklam kodunuzu ekleyin.
- Aynı sayfada Ctrl f yaparak “Post” kelimesini aratın ve altına reklam kodunuzu ekleyin.
- Son olarak bu işlemleri Ana index şablonu index.php de Tekil sayfa page.php de Arşivler archive.php sayfalarında yapabilirsiniz.
- Dikkat etmeniz gereken en önemli mesele kodların içerisine kodu yapıştırmadan, yapıştırma esnasında kodları silmeden yapmanızdır.
Faydalı Olabilecek Makaleler
- WordPress site kurma fiyatları 2022
- En iyi hosting firmaları 2022
- 50+ En İyi Kişisel Ücretsiz Blogger WordPress Temaları
- Kişisel Blog Nedir? Blog Yazarı Ne Demek? Ne İşe Yarar Nasıl Açılır?
- Şirket internet sitesi kurma
- Com uzantılı site açmak
- Makalelerinizi Güçlendirecek Yüksek Çözünürlük Fotoğraf Siteleri Ücretsiz ve Üyeliksiz
- En hızlı En kolay WordPress Kurulumu – Resimli Anlatım
- En İyi Hazır Ücretsiz Web Sitesi Kurma Programları | 2021 |
- Universal Analytics mülkü oluşturma ve izleme kodunu ekleme
- Düzenleyici beklenmeyen bir hatayla karşılaştı (Kesin çözüm)
- WordPress admin paneline nasıl girilir? Admin paneline giriş için url linki