Kendi sitemi kurmak istiyorum
Kendi sitemi kurmak istiyorum, kendime internet sitesi kurmak istiyorum, kendi web sitemi kurmak istiyorum diyorsanız sizlerin destekçisiyiz. Önemi olan site kurmak değil, asıl önemli olan kendi sitemi kurmak istiyorum diyerek doğrudan bu işe atılmaktır. Sonuçta atomu parçalamayacaksınız. En önemli olan kısım kuracak olduğunuz sitenin hangi amaçla kurulacak olması. Bunun kararını doğru verdikten sonra gerisi oldukça kolay olacak. Sonuçta az çok bir masraf yapacaksınız, emek harcayacaksınız. Bu nedenle site kurmaya başlamadan önce dikkat etmeniz gereken bir kaç ip ucu vereceğiz.
Not: Sitenizi kurma aşamasında sorun oluşsa bile, kurulum başarısız olsa dahi, ekstra bir masraf ödemeniz söz konusu değildir.
1. Kurmak istediğiniz sitenin amacı
Kuracak olduğunuz sitenin amacı ne olacak. Mesela içerik üretip bir kitleye hitap ederek adsense üzerinden para kazanmak mı? Yada şirketiniz için bir web sitesi mi kurmak. Eğer cevabınız şirketiniz için site kurmak ise şirket adınızı taşıyan bir domain ve hosting alarak başlayabilirsiniz.
Hayır ben kendime güveniyorum, kalemime güveniyorum, yazarlığıma güveniyorum, içerik yazarak ziyaretçilerimi siteme çekebilirim ve para kazanabilirim diyorsanız sizi ayakta alkışlıyorum. En hoşuma giden tarafta bu zaten. Şimdi arkadaşlar kendi sitemi kurmak ve para kazanmak istiyorum diyorsanız aşağıdaki madde halinde belirttiğim konuları dikkatlice okuyun.
- Kullanılacak alt yapı: WordPress tabanlı site kurmanızı öneriyorum. Şahsen ben bu işe başladığımdan bu güne dek wordpress kullanmaktayım. WordPress hakkında hiç bir bilgiye sahip değilseniz buraya tıklayın ve wordpress ile tanışın. Wordpess ile site nasıl kurulur öğrenmek için tıklayın. Alt yapısı ücretsiz, temalar ve eklentiler ücretsiz. Ücretli olanları da var tabi ki de. Satın alıp almamak size kalmış. Burada hem fikir sahibiysek devam edelim.
- Domain belirleme: Alacak olduğunuz domain Türkçe karakter içermemeli ve fazla uzun olmamalı. Uzun olması bence sorun teşkil etmez fakat akılda kalıcı olması açısından kısa olursa bir tık daha iyi olur diye düşünüyorum. Örnek verecek olursak diyelim ki uzay bilimi alanında oldukça iyisiniz. Çok ayıda bilgiye sahipsiniz ve bu konuda makaleler yazarak sitenize ziyaretçi çekmek istiyorsunuz. Buraya kadar her şey güzel. Yapmamız gereken uzay ile ilgili kısa bir domain bulabilmek. Siteniz uzayla ilgili bir site olacağı için Keyword domain almanızı öneririm. Keyword domain nedir? Google arama motorunda uzayla ilgili aranan bir kelimeyi domain olarak alınarak kullanmaya denir. Google’ye uzay yazın ve sayfanın en aşağısına inin. İlgili aramalar bölümünde yer alan kullanıcılar tarafından en çok aranan uzayla ilgili bir kelimeyi domain yaparsanız Keyword domaine sahipsiniz demektir. Oradakilerden domain çıkaramazsanız hiç sorun yok. İçerisinde uzay geçen kısa bir isim oluşturarak domaininizi alabilirsiniz.
- Siteye içerik yükleme: Sitenizi açtınız, temanızı seçtiniz, eklentileri yüklediniz, tüm ayarları yaptınız ve artık içerik girme zamanı geldi demektir. Sakın ola başka bir sitede var olan makaleyi kopyalayıp, üzerinde değişiklikler yaparak kendi sitenize eklemeyi aklınızın ucundan bile geçirmeyin. Emin olun ki hiç bir faydası olmayacaktır. Makaleleriniz 100% özgün kendinize ait makaleler olsun.
- Resim yükleme: Resimler aynı makale gibi bir başka siteden alıntı olmamalıdır. Çalıntı resimler makalenizin index almasına, sıralamada gerilerde kalmasına neden olacağını unutmayın. Resim çekme şansınız yoksa problem değil. Bunun için telif haksız resim siteleri mevcut. Buradan aldığınız resimlerin boyutunda oynama yapın ve boyutunu küçültün. Çünkü yüksek boyutlu resimler sayfanızın yüklenme hızını düşürecek olduğu için yine seo açısından olumsuz etki edecektir. Resimlerinizin boyutunu küçültmek için bu siteyi kullanabilirsiniz.
- Kurulması gereken eklentiler: Unutmayın sitenize ne kadar çok eklenti eklerseniz site hızınızı olumsuz etkileyecektir. Bundan dolayı fazla gereksiz eklentileri kurmamaya çalışın. Benim sizlere önerebileceğim bir kaç eklenti şunlardır.
- Akismet Anti-Spam: Sitenize botlar tarafından gelecek olan yorumları engellemeye yarayan bir eklentidir. Kullanmanızı tavsiye ederim. Zaten wordpress kurulumundan sonra otomatik gelen eklentidir. Eklentiye buradan ulaşabilirsiniz. Yada admin panelinizden eklentiler kısmına gelin Yeni ekle sekmesine tıklayıp eklentinin adını yazın ve kurun.
- LiteSpeed Cache: WordPress siteleri için hazırlanmış ön bellekleme eklentisidir. Amacı sitenizin ve sayfalarınızın hızlı açılmasını sağlamaktır. Kullanmanızı tavsiye ederiz. Buradan ulaşabilirsiniz. Yada admin panelinizden eklentiler kısmına gelin Yeni ekle sekmesine tıklayıp eklentinin adını yazın ve kurun.
- Yoast SEO: Adından da belli olduğu gibi seo eklentisidir. Arama motorlarında üst sıralara çıkmanız için geliştirilmiş tir. Yoast SEO ayarları için burayı tıklayın.
Kendi sitenizi oluşturma aşamasında en önemli unsurlar şuan bunlar arkadaşlar. Haricinde bu yazımızı daha da geliştireceğiz. Sizlerin de sormak istediğiniz ne varsa yorum alanından sorularınızı gönderebilirsiniz. Her türü yardım ve destek için burada olacağım.
Yararlı Olacak Makaleler
- Domain Aldıktan Sonra Site Nasıl Kurulur
- Web Sitesi Kurmak Zor mu
- Hosting olmadan site kurulur mu
- Site Kurmak İçin Gerekenler Neler
- WordPress tema editleme işlemi
- WordPress Kategori Sayfası Ekleme Silme ve Düzenleme
- WordPress ile haber sitesi yapmak
- Google adsense ile para kazanmak isteyenler buraya
- Siteye reklam ekleme (Resimli Anlatım)
- WordPress site kurma fiyatları 2022
- En iyi hosting firmaları 2022
- 50+ En İyi Kişisel Ücretsiz Blogger WordPress Temaları
- Kişisel Blog Nedir? Blog Yazarı Ne Demek? Ne İşe Yarar Nasıl Açılır?
- Şirket internet sitesi kurma
- Com uzantılı site açmak
- Makalelerinizi Güçlendirecek Yüksek Çözünürlük Fotoğraf Siteleri Ücretsiz ve Üyeliksiz
- En hızlı En kolay WordPress Kurulumu – Resimli Anlatım
- En İyi Hazır Ücretsiz Web Sitesi Kurma Programları | 2021 |
- Universal Analytics mülkü oluşturma ve izleme kodunu ekleme
- Düzenleyici beklenmeyen bir hatayla karşılaştı (Kesin çözüm)
- WordPress admin paneline nasıl girilir? Admin paneline giriş için url linki
Kendi adıma site açmak istiyorum
Kendi adıma site açmak istiyorum dediğinize göre “Domain” ve “Hosting” satın alarak profesyonel bir site sahibi olmak istediğiniz anlaşılmaktadır. En doğrusu da bu zaten. Ücretsiz kurulan siteler daima profesyonel sitelerin hep gölgesinde kalmaya mahkumdur. Bundan ötürü biraz para harcayıp kendi adınıza web sitenizi oluşturmak her zaman doğru adım, doğru karar olacaktır.
Merhaba kanalim var adsense hesabı açmak istiyorum fakat benden site eklememi istiyor herhangi bi iş yerim yok iş yeri isletmiyorum sitem de yok nasil site ekleyeceğim bu konuda bana destek olursanız çok mutlu olurum teşekkürler şimdiden
Gül hanım mail üzerinden dönüş yapılmıştır size.