Kas yapan yiyecekler


kas yapan yiyecekler

Kas yapan yiyecekler arasından sevdiğiniz türdeki besinleri tükettiğinizde vücudunuzda birikmiş yağları yakarak kasa dönüşmesini sağlayabilirsiniz. Kas yapan yiyecekler bir arada veya ayrı biçimde menüler oluşturularak tüketilebilir. Kas yapmak için öncelikle vücudunuzdaki yağların erimesi gerekmektedir.

Kas yapan yiyecekler, sizin istediğiniz vücut ölçülerine kavuşmanıza yardımcı olacaktır. Kas yapan yiyeceklerle birlikte önce kaslarınızı güçlendirmeli ve bedeninize destek olmalısınız. Kas yapmak için biraz çaba göstererek ve kas yapan yiyecekleri tüketerek ideal vücut ölçülerine kavuşabilirsiniz.

Kas Yapan Besinler

Kas yapan yiyeceklerin başında beyaz et ve yumurta gelmektedir. Her iki yiyecek de protein bakımından zengindir ve yağsız yiyeceklerdir. Amino asitler bakımından zengin olan yumurtanın daha fazla etkisi olduğu bilinmektedir. Ispanak, Somon balığı, badem, ceviz, yoğurt, kuru baklagiller, avokado diğer kas yapan yiyecekler olduklarından bunların da tüketilmesi vücudun yağlarını yakarak kas yapmasına yardımcı olmaktadır.

Kas yapmak için sadece yiyecek tüketerek uzun zamanlar harcamayın. Kas yapan yiyeceklerden oluşan menüler oluşturup tüketirken, yapacağınız egzersizlerle de kas yapma sürecini hızlandırabilirsiniz. Özellikle karın ve bel bölgesindeki yağlanmaları önlemek isteyen kadın ve erkekler bu önerilere dikkat etmeleri gerekmektedir. Kas gelişimi ve yeni kas oluşumu için protein kaynaklı beslenmek veya proteinlere ağırlık vermek gerekmektedir. Özellikle somon balığı, egzersiz yapmak nedeniyle vücutta oluşan aşırı enerji kaybını gidermeye çok iyi gelir ve kas ağrılarını dindirici etki gösterir. Bademde ise E vitamini değeri yüksektir. Yoğurt ise vücuttaki yağları azaltıcı etki gösterir.

Kas yapmak isteyen erkek ve kadınlar özellikle bel ve karın bölgelerine yoğunlaşarak bu bölgelerdeki yağları eriterek mükemmel görünen bir karına sahip olmak isterler. Kas yapma sürecindeki egzersizlerin ağırlığı ve vücudu yorgun düşürmesi nedeniyle genelde egzersizlere devam etmekte kararsızlıklar yaşanmaktadır. İdeal ölçülerde görünen bir bel görüntüsü için biraz da sizin kararlılık göstermeniz bu noktada önem arz etmektedir.

Beyaz Et

tavuk göğsü

Beyaz et, kas gelişimi için mükemmel bir protein kaynağıdır. Tavuk, hindi gibi beyaz etler, yüksek biyoyararlanıma sahip proteinler içerir ve kas onarımını destekler. Az yağlı ve besleyici özellikleriyle sporcuların diyetlerinde önemli bir yer tutar.

Yumurta

yumurta-ici

Yumurta, kas yapımında etkili, kaliteli protein ve esansiyel amino asitlerin mükemmel bir kaynağıdır. Özellikle yumurta beyazı, yağsız protein içerir. Sarısındaki sağlıklı yağlar ve vitaminler, kas onarımı ve büyümesine destek sağlar. Sporcuların vazgeçilmezidir.

Ispanak

ıspanak

Ispanak, kas yapımını destekleyen demir, magnezyum ve nitrat açısından zengin bir yeşil sebzedir. Bu mineraller, kas kasılmasını ve dayanıklılığını artırır. Ayrıca ıspanak, protein sentezini destekleyerek kas gelişimine katkı sağlayan bitkisel proteinler içerir.

Somon Balığı

somon balığı
somon balığı

Somon balığı, kas gelişimi için ideal olan yüksek kaliteli protein ve omega-3 yağ asitleri içerir. Bu yağlar, kas iltihabını azaltır ve iyileşme sürecini hızlandırır. Ayrıca, B vitaminleri ve D vitaminiyle enerji metabolizmasını destekler, kas yapımını güçlendirir.

Badem

badem

Badem, kas gelişimini destekleyen sağlıklı yağlar, protein ve E vitamini açısından zengindir. Antioksidan özellikleriyle kas hasarını önler ve toparlanmayı hızlandırır. Magnezyum içeriği, enerji üretimini desteklerken kas kasılmalarını düzenler. Sporcular için harika bir atıştırmalıktır.

Yoğurt

yoğurt

Yoğurt, kas yapımı için gerekli olan yüksek kaliteli protein ve kalsiyum içerir. Özellikle probiyotik yoğurt, sindirimi destekleyerek besinlerin emilimini artırır. Kasların toparlanmasını hızlandıran amino asitlerle doludur ve spor sonrası tüketim için idealdir.

Kuru baklagiller

kuru baklagiller

Kuru baklagiller, kas gelişimi için gerekli olan bitkisel protein ve kompleks karbonhidratların mükemmel bir kaynağıdır. Mercimek, nohut, fasulye gibi baklagiller, demir ve magnezyum içeriğiyle kas dayanıklılığını artırır ve enerji sağlar. Vegan sporcular için idealdir.

Avokado

avokado yaprakları

Avokado, kas yapımını destekleyen sağlıklı yağlar ve potasyum açısından zengindir. Potasyum, kas kasılmalarını düzenler ve kramp riskini azaltır. Sağlıklı yağlar enerji sağlar, E vitamini ise kasların toparlanmasını hızlandırarak sporcular için ideal bir besin oluşturur.

Ceviz

Günde Kaç Adet Ceviz Tüketmeliyiz

Ceviz, kas yapımı için gerekli olan sağlıklı yağlar, protein ve omega-3 yağ asitleri bakımından zengindir. Omega-3, kas iltihabını azaltır ve toparlanmayı hızlandırır. Ayrıca, enerji sağlayan vitamin ve minerallerle kas gelişimine katkı sağlar.

Blog’dan Başlıklar

Comments

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Adem keleş
Gizliliğe genel bakış

Bu web sitesi, size mümkün olan en iyi kullanıcı deneyimini sunabilmek için çerezleri kullanır. Çerez bilgileri tarayıcınızda saklanır ve web sitemize döndüğünüzde sizi tanımak ve ekibimizin web sitesinin hangi bölümlerini en ilginç ve yararlı bulduğunuzu anlamasına yardımcı olmak gibi işlevleri yerine getirir.