Etkili Girişimcilerin 4 Özelliği
Bir iş kurmak için çok çalışmak gerekir. Aksini iddia eden biri ya yalan söylüyordur ya da gerçekten hiç başlamamıştır. Saatler uzun, fedakarlıklar muazzam ve her gün karşılaştığınız sorunların ve zorlukların sonu yok gibi görünüyor. Bu durumlarla başa çıkacak cesarete sahip değilseniz, şirketiniz üzerinize olduğundan daha çabuk çökebilir.
Açıkçası, herkes girişimcilik için biçilmiş kaftan değil. Ama sizin için doğru olup olmadığını nasıl anlarsınız? İşin çoğunu önceden kendiniz yapacağınız için, kendinize lider olmak için ne gerektiğini sorarak başlamalısınız. Başlangıçta kendinize rehberlik edemezseniz, muhtemelen şirketinize ve gelecekteki çalışanlarınıza gelişim ve başarı konusunda rehberlik edemezsiniz.
Her gün birkaç saat fiili çalışmayı seviyorsanız ve geri kalan zamanınızı TV tartışmalarını yakalamak için su soğutucusunda meşgul ya da dinlenerek geçirerek geçirmek istiyorsanız, şimdi okumayı bırakın ve rahat masa işinize geri dönün. Küçük ama güvenilir bir ücret ve sosyal yardımlardan da memnun olabilirsiniz. Hem finansal hem de ahlaki açıdan ödüllendirici bir meydan okuma arıyorsanız, okumaya devam edin, çünkü başarılı bir girişimci olmak için gerekenlere sahipsiniz.
1-Liderlik Özellikleri
Kendinizi sık sık gidilecek kişi olarak hizmet ederken buluyor musunuz? Hiç kendinize fikriniz, tavsiyeniz isteniyor mu veya onlar adına seçimler yapıyor musunuz? Kariyerinizin herhangi bir noktasında yöneticilik pozisyonlarınız oldu mu? Lider, gerekli çalışmanın yol boyunca neden olabileceği herhangi bir rahatsızlıktan ziyade sonuca öncelik veren kişidir. Ancak azim tek başına bir lider yapmaz.
Bir lider, bir grup insanı, ekipteki herkesin motive olacağı ve hedefe ulaşmak için birlikte iyi çalışacağı şekilde ortak bir hedefe doğru bir araya getirebilir. Bir lider, olumlu çalışma özellikleri ve kendine güven sergileyerek ekibin güvenini ve saygısını kazanabilir. Daha sonra bu değerlerin tüm takıma yayılabileceği bir ortam yaratabilir. Kimse kendisinin takip etmeyeceği bir liderin peşinden gitmez.
2-Son Derece Kendi Kendine Motive
Tarihteki en tanınmış iş girişimcilerinden bazıları hakkında biraz bilginiz olsa bile, liderlerin genellikle tutkulu kişiliklere sahip olduğunu zaten biliyorsunuzdur. Kimse pasif kalarak ve onları bulmasını umarak ilerleyemez. Başarılı insanlar dünyaya açılırlar ve davranışlarıyla değişim yaratırlar. Liderler tipik olarak bir meydan okumadan hoşlanırlar ve çözümler bulmak için yukarıda ve öteye giderler.
Genellikle ekiplerini yeni hedeflere ve fırsatlara doğru motive ederek onlarla birlikte değişmelerine yardımcı olma konusunda yeteneklidirler. Değişen durumlara çözülmeden iyi uyum sağlarlar. Büyük iş adamlarının genellikle eldeki işten daha büyük bir vizyon veya amaç tarafından motive edildiğini ve bu açıdan daha geniş düşünme kapasitesine sahip olduğunu keşfedeceksiniz. Buna ek olarak, savundukları inançlar hakkında sıklıkla güçlü inançlara sahiptirler, bu da fikirlerini değiştirmelerini meşhur bir şekilde zorlaştırır.
3-Temel Etik Ve Dürüstlük
Ticaretin temelini destekleyen evrensel olarak kabul edilmiş bir etik kuralları olduğu için iş sürdürülebilirdir. Dolandırıcılar ve hırsızlar kısa vadede kazançlı çıkabilir ama uzun vadede her zaman bedelini öderler. Başarılı, uzun ömürlü iş adamlarının en yüksek dürüstlük standartlarını sürdürdüklerini keşfedeceksiniz çünkü sonunda, bir iş adamı olarak güvenilirliğinizi sağlayamazsanız ve kimse sizinle iş yapmak istemezse, şirketiniz iflas eder. Etkili liderler, yalan söylemek, başkalarını suçlamak veya sorunun kendisine odaklanmak yerine, müşterileri ile çalışırken veya bir ekibe liderlik ederken yaptıkları hataları kabul eder ve bunları düzeltmek için çözümler sunar.
4-Başarısız Olma Arzusu
Risk alan başarılı girişimcilerin hepsi çok önemli bir engelin üstesinden geldiler: başarısızlıktan korkmuyorlar. Bu, dikkatsizce saldırdıkları anlamına gelmez. Gerçekte, en zorlu koşullarda bile en iyi hareket tarzını seçebilen hesaplanmış karar vericiler, çoğu zaman girişimcileri başarılı kılan şeydir. Bununla birlikte, en iyi hareket tarzını seçtiklerinde bile işlerin her zaman umdukları gibi gitmediğini ve yine de başarısız olabileceklerini kabul ederler. Atasözünün tam olarak kastettiği şey, göze alınan hiçbir şey, kazanılan hiçbir şey değildir; denemekten korkma, kendini ortaya koy ve elinden gelenin en iyisini yap.