En İyi Hazır Ücretsiz Web Sitesi Kurma Programları

En iyi hazır ücretsiz web sitesi kurma programları ve özellikleri hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler için derlediğimiz makalemizi, baştan sona kadar sabırla okuduktan sonra hazır site kurma konusunda kafanızda var olan endişelerden arınmış, site kurulumu açısından öz güven sahibi olacaksınız.

En iyi hazır ücretsiz web sitesi kurma programları” ile kod yazmaya gerek duymadan kolayca hazır site kurmak ister misiniz? Şuan için En iyi ücretsiz site kurma programları hangileri ve özelliklerini sizlere anlayacağınız dilden aktarmaya çalışacağım. Herhangi bir yazılımcıya, webmastera para pul ödemeden, gebe kalmadan en iyi ücretsiz site kurma yöntemleri ile kendinize kişisel yada kurumsal bir site oluşturabileceksiniz. Benim param pulum var kardeşim bunlarla uğraşamam diyorsanız o zaman başka tabi.

Kod Bilgisi Olmadan Site Yapımı

Web site yapmak için kod bilgisine sahip olmanız gerekmiyor. (Aramızda kalsın benimde kod bilgim yok denecek kadar az) Çünkü bir çok web sitesi yapma programı türkçe oluşu sayesinde, pek zorluk çekmeden hem tema, hem tasarım, blog, alan adı satın alma, hosting satın alımı, kurumsal site oluşturma, siteye içerik girme, makale yazarak internet üzerinden gelir sağlama gibi konularda sizlere oldukça kolaylık sağlayacaktır.

Büyük bir çoğunluk tarafından tercih edilen en popüler programların avantajlarını, özelliklerini ve fiyatlarını inceleyerek, ücretli yada ücretsiz şekilde sitenizi oluşturmaya başlayabilirsiniz. En iyi web sitesi kurma programı hangisi konusunda sizlere yardımcı olabilme adına hazırladığımız bu makalenin son derecede yararlı olacağına inanıyorum. Evet hazırsanız ufaktan başlayalım artık.

Site Kurmak İstiyorum Hangi Site Kurma Programı Seçmeliyim?

Kodsuz site yapma programları arasında sizlere sunduğumuz web sitesi kurma programlarından birini seçerek, kaliteli, kullanıcı dostu, hızlı ve kullanımı oldukça basit tasarıma sahip site oluşturmanız mümkündür. En iyi site yapma programını seçmeden önce web site kurmaktaki amacınızı gözden geçirmeye ne dersiniz. Neden site kurmak istiyorsun? web sitesi kurmaktaki amacın nedir. Öncelikle buna netlik kazandırarak çalışmalara başlarsanız, sonucu daha hayırlı olacaktır.

Mesela ne sitesi kurmak istiyorsunuz;

  • Kişisel blog tarzı bir sitemi?
  • Hayvanlara yönelik bir sitemi?
  • Yemek tarifi sitesi mi?
  • Yada güzel sözler sitesi vb..

Öncelikle nasıl bir site yapacağınız konusunda son kararınızı verin, gerisi kolay. Yazımızın bu kadar uzun olduğuna bakmayın. Önce tamamını okuyun, mantığı anlayın ve sonrasın da 1 saat içerisinde full donanımlı site sahibi olun. Web sitesi nasıl yapılır sıfırdan başlayanlar için site yapma programları hakkında gerekli bilgileri sizlere adım adım itina ile anlatmaya çalıştık.

En iyi hazır ücretsiz web sitesi kurma programları dışarıdan bakıldığında pek çok kişi için zor ve masraflı sanılmaktadır. Ancak düşünüldüğü kadar zor ve maliyetli olmayan bir işlemdir. Kurmak istediğiniz siteye karar verdiniz fakat nereden, nasıl başlayacağınız konusunda endişeleriniz mi var. Olması da normal tabi. Sonuçta bir yerden başlamak lazım. Endişe duyduğunuz konuları bir kenara bırakın, makale sonunda endişe duyulacak hiç bir şey olmadığını anlayacaksınız.

Hazırsanız Başlıyoruz….

Rakip analizi: Öncelikle kurmak istediğiniz site hakkında rakiplerinizi analiz edin. (Bu çok önemli) Kimler sizin sektörde site açmış, Sitelerinde hangi scripti (Programı) kullanmış, sitelerini nasıl görünümde hazırlamış, en çok trafik çektiği yazıları hangileri? Öncelikle bunları inceleyerek yola çıkarsanız, olayı daha iyi kavramış, kafanızdaki fikirlere zenginlik katmış olacaksınız.

Google arama motoruna girin ve açmak istediğiniz sitenin anahtar kelimesini yazın ve arayın. Mesela hayvan isimleri üzerine bir sitemi açacaksınız? Arama motoruna “hayvan isimleri” yazın ve arayın. En üstte çıkan sitelere girin ve inceleyin. Nasıl makale yazmışlar, ekledikleri resimlere bakın, makale başlıklarına bakın, makale içindeki alt başlıkları inceleyin ve unutmamak adına bir yere not alın. Çünkü sizin de bunlara ihtiyacınız olacak. İhtiyacınız olacak derken, adamın yazdığı makaleyi kopyalayıp kendi sitenize koyacak değilsiniz. Zaten makale yazma konusunda sizlere detaylı püf noktaları sunacağız.

Sektörünüz hakkında daha çok bilgi edinerek ilerleyin;

Açmak istediğiniz sitenin, yada siteye ekleyecek olduğunuz içeriklerin aylık ortalama ziyaretçi sayısını öğrenmekle işe başlayabilirsiniz. Bunun için Ads google anahtar kelime planlayıcıyı kullana bilirsiniz. Gmail hesabınızda oturum açın ve buraya tıklayın↗ Ülkeyi Türkiye, dili de Türkçe seçerek aranacak kelimeyi yazın ve sonuçları göstere basın.

En İyi Hazır Ücretsiz Web Sitesi Kurma Programları

Resimde de gördüğünüz gibi hayvan isimleri kelimesi ayda 10 bin veya 100 bin gibi bir aranma kitlesine sahip.

https://website.informer.com/Alexa.comSimilarweb ve Yandex Metrica gibi siteler aracılığı ile de rakiplerinizin günlük ziyaretçi sayılarını öğrenebilirsiniz.

Rakibin wordpress kullandığını nasıl anlarız?

Rakip sitenizin wordpress programını kullanıp kullanmadığını anlamak çok kolay. Siteye sağ tıklayın ve inceleyin deyin. Sources sekmesine tıklayın ve wp-content yazısını gördüyseniz anlayın ki wordpress tabanlı siteye sahiptir. Hatta wp-content sekmesine tıklayın ve themes/ yazının devamında kullandığı temanın adını da öğrenebilirsiniz. Yada wp dedektör uzantısını chrome ekleyip site üzerine gidin ve eklentiye tıklayın. WordPress kullanıp kullanmadığını da bu şekilde öğrenebilirsiniz.

Wix yada hangi programı kullanıyor öğrenmek için:

Wappalyzer eklentisini aynı şekilde Chrome’ye ekleyerek Wix yada hangi yazılımı kullandığını kolaylıkla öğrenebilirsiniz.

Rakip siteler hakkında daha çok bilgimi istiyorsunuz?

WhatRuns eklentisini Google Chrom’a ekleyerek rakip siteler hakkında daha çok bilgiler elde edebilirsiniz.

Rakipleriniz kim olacak yada bir web sitesinin rakiplerini öğrenme:

Web sitenizin rakiplerini öğrenmek için yada kuracak olduğunuz siteye benzer siteler hangileri, merak ediyorsanız Similar Sites eklentisini kullanabilirsiniz. 

Whois bilgilerini sorgulama:

Whois nedir: Bir sitenin kime ait olduğunu, ne zaman açıldığını, hangi hosting firmasında barındığı vs.. bilgileri öğrenmeye yarar.

Bir sitenin kime ait olduğunu öğrenmek için whois bilgisi sorgulama sitesini ziyaret ederek öğrenebilirsiniz. Şöyle de bir durum söz konusu; Whois bilgilerini gizleme gibi hakkınızda var. En azından isim olarak öğrenemeseniz de çalıştığı hosting firmasını görebilirsiniz.

Bahsettiğimiz siteler ve eklentiler sayesinde açmak istediğiniz sektör hakkında, rakipleriniz hakkında size yararlı bilgiler verecektir. Özel yazılım ile hazırlanmış sitelerde bu eklentilerin bir çoğu size bilgi veremeyecektir.

Ücretli veya ücretsiz şekilde web sitesi kurmak isteyenler için, site açma programları hemen hemen hepsi birbirilerine benzer özellikler ile donatılmıştır. Çalışacağınız programı seçmek için “Hazır ücretsiz web sitesi kurma programları” makalemizi sonuna kadar okuyarak kararınızı verebilirsiniz.

En Çok Tercih Edilen Ücretli ve Ücretsiz Hazır Web Sitesi Kurma Programları Listesi

Kurmak istediğim siteden hiç bir beklentim yok, her işletmenin web sitesi olması gerektiği için para pul vermeden öylesine site kurmak istiyorum diyorsanız o zaman sizlere 100% bedava, tamamen ücretsiz kurabileceğiniz bir kaç siteden bahsedeyim.

1. WordPress.com

WordPress hem ücret karşılığında kuracağımız sitemizin alt yapısına ücretsiz hizmet sunarken hem de tamamen bedava site açmanıza da olanak sağlayan bir sistem ile çalışıyor.

ucretsiz-wordpress-site-acma

Varsayalım ki terzi dükkanınız var. Terzi ahmet diye ücretsiz wordpress sitesi oluşturmak istiyorsunuz. Domain ve hosting almadan WordPress ile bunu sağlayabilirsiniz. Site adresiniz “terziahmet.wordpress.com” şeklinde oluşacağını bilmelisiniz. Ama rakip firma terzi bilalin kurduğu site ücretli web sitesi olduğundan dolayı onunkisi “terzibilal.com” yada net veya org olacaktır.

En hızlı En kolay WordPress Kurulumu Resimli Anlatım İçin TIKLAYIN

Devam etmek için öncelikle wordpress’e üye olmalısınız. Üye olmak için buraya tıklayın. Üye olduktan sonra yukarıda ki resimde tarif ettiğimiz gibi önce site adınızın boş olduğunu kontrol edip “SEÇ” sekmesine tıklıyoruz. Önünüze bir paket seçin uyarısı gelecektir. Herhangi bir ücretli paket seçmeden. Size uygun olanı seçip büyümenize yardımcı olacak özelliklere erişin. Veya ücretsiz bir siteyle başlayın. linkine tıklayıp ücretsiz wordpress sitenizi oluşturmuş olacaksınız. Örnek resim aşağıda.

parasız site açma

2. Site123

Site123.com ücretsiz web sitesi oluşturucularından birisidir. Özel veya kurumsal bir İnternet sitesine sahip olabilirsiniz. Tüm site yapma programları gibi bununda ücretli versiyonu mevcuttur. Kullanımı kolay web sitesi oluşturucusu olarak göze batmaktadır. Ücretsiz versiyonda sınırlı özellikleri kullanarak site sahibi olabilirsiniz. Ama unutmayın ki ücretsiz site kurmak istediğinizde alan adınızı siz değil, ücretsiz site kurduğunuz site123.com belirleyecektir. Mesela 5 dakika içerisinde “websitesikurmaorg” adında site açmak istedim ve de açtım lakin sitemin adı “” şeklinde alakasız bir isimle açıldı.

3. Wix

wix

tr.wix.com web sitenizi tam istediğiniz şekilde oluşturma, tasarlama, yönetme ve geliştirme özgürlüğü sunmaktadır. Çok sayıda şablonlar, sitenizin mobil görünümünü otomatik oluşturma, animasyon, video arka planları ve kaydırma efektleri, sınırsız yazı tipi ile çok daha farklı özellikler ile tercih edilen ücretli hazır site kurma platformudur. Wix’i ziyaret etmek ve daha çok bilgi almak için

Hemen Başla veya Güncelleme ve Yenilikleri Gör

4. E-ticaret Siteleri İçin Tasarlanmış Shopify

Shopify

Shopify.com E-ticaret sitesi kurmak isteyenler için dizayn edilmiş en popüler e-ticaret sitesi oluşturucusudur. Dünya çapında 175 ülkede 1.700.000’den fazla işletme shopify tercih ediyor.

Bir e-ticaret sitesinde olması gerekli tüm özelliklere sahiptir. Son derecede güvenli bir kurumdur. On yıldan fazla süredir hizmet vermektedir. Hiç bir şekilde endişeniz olmasın.

Shopify Fiyatlandırma; 14 günlük deneme süreci sonunda 3 paket seçeneğinden birini almanız gerekmektedir. 29$ – 79$ ve 299$ dolar aylık ödeme gerektiren ücretli e-ticaret sitesi kurma programıdır.

5.  Weebly

Weebly↗ hem ücretsiz hemde ücretli site yapmanıza olanak sağlayan ve hiç bir kod bilgisine gerek duymayan hazır site yapma programları sitelerinden birisidir.

6.  Network Solutions

Network Solutions↗ Kendi web sitenizi oluşturmanın kolay ve verimli bir yoluda Network solutions dan geçmektedir. 7/24 destek hattı. 200 üzeri site şablonu ve telifsiz fotoğraflar. Kullanımı kolay şekilde web sitenizi çok kısa sürede
oluşturup ve yayınlayabilirsiniz.

Site Açma Programları Hakkında Sorular ve Cevaplar

Site oluşturucu programlar hakkında akılınızda cevap arayan oldukça sorular elbette var. Gerçek şu ki yüzlerce hazır ve kolay site yapma siteleri, site açma programları, basit web sitesi yapma araçları, profesyonel web sitesi yapmak için gerekli programlar sunan web siteleri mevcut.

Soru1: Site açmak istiyorum fakat ödemeleri aylık mı? yıllık mı?

Cevap: Eğer ücretsiz siteler üzerinden site oluşturursanız, aylık yada yıllık ödemesi olmaz. Ücretli profesyonel site açmak istiyorsanız aldığınız domain (Alan adı) ve hosting hizmetinizin 3ay – 6ay – 9ay ve yıllık gibi seçiminize göre ödemesi olur.

Soru2: Para kazanacak site nasıl yapabilirim?

Cevap: Siteniz üzerinden para kazanmak gibi bir hedefiniz var ise karar vereceğiniz sektörü iyi analiz etmelisiniz. Rakip siteler hangileri onu bilmeniz gerekir. Çok büyük, Türkiye’nin ileri gelen web sitelerine rakip olacak sektörden uzak durmanızı tavsiye ederim.

Soru3: Hangi sitelerden para kazanılmaz?

Cevap: +18 cinsel içerikli sitelerden, kumar tarzı sitelerden, illegal sitelerden ve kopya ile oluşturulmuş siteler üzerinden adsense geliri sağlamanız imkansızdır.

Soru4: Sitem için yardım alabileceğim form siteleri var mı?

Cevap: Evet var. Binlerce site sahiplerinin bir arada olduğu form sitelerine üye olarak sormak istediğinizi, öğrenmek istediklerinizi, ücretli yada ücretsiz yardım talebi oluşturabilirsiniz.

Web Sitesi Kurarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Hedef Kitlenizi Belirleyin: Kimin için içerik oluşturduğunuzu bilmek, web sitenizin tasarımını ve içeriğini şekillendirir.
  • İçerik Planlaması Yapın: Web sitenizde hangi tür içeriklerin yer alacağını önceden planlayın.
  • Tasarım ve Kullanılabilirlik: Web sitenizin görsel olarak çekici ve kullanımı kolay olduğundan emin olun.

Sonuç

Ücretsiz web sitesi kurma programları, teknik bilgiye sahip olmayan kişiler için bile harika fırsatlar sunar. Wix, WordPress.com, Weebly, Google Sites ve Site123 gibi platformlar, kullanıcı dostu arayüzleri ve geniş özellik yelpazesi ile öne çıkar. İhtiyacınıza en uygun olanı seçerek, kendi web sitenizi kolayca kurabilir ve dijital dünyada yerinizi alabilirsiniz.

Hangi programı seçeceğiniz, ihtiyaçlarınıza ve hedeflerinize bağlıdır. Her biri farklı özellikler ve avantajlar sunar, bu yüzden ihtiyaçlarınıza en uygun olanı seçerek web sitenizi kurmaya hemen başlayabilirsiniz.

Faydalı Olabilecek Yazılar

3 Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlarda ilginizi çekebilir

Başa dön tuşu