En hızlı En kolay WordPress Kurulumu – Resimli Anlatım
- En Basit Şekilde WordPress Web Sitesi Kurulumu (Resimli Anlatım)
- Profesyonel web sitesi yapma işleminde 2. aşama
- Sitemiz için uygun tema bulalım
- Yoast SEO Eklentisi Kurulumu ve Ayarları
- Yoast Seo Kurulumu
- WordPress Kalıcı Bağlantı Ayarı Nedir – Nasıl Yapılır?
- Yoast Seo da Site Haritası Nasıl Yapılır
- Üyelikli Site Kurma
- Web Tasarım İçin Kullanılan Programlar
- Ücretsiz Web Tasarım Programları
- Yararlı Makaleler
En hızlı en kolay wordpress kurulumu resimli anlatım ile son derece anlaşılır şekilde site kurma işlemini sizlere tarif ediyoruz. Worpress sitesi kurma aşamaları, wordpress site kurma ücreti, siteniz için gereken eklentileri ve yapılması gereken ayarları sizler için özenle hazırladık. Sıfırdan başlayanlara oldukça yardımcı olacak olan makalemiz sayesinde kısa sürede WordPress siteye sahip olabilirsiniz. WordPress kurulumunun en basit şekli bu makalede. Hadi başlayalım..
Bir Web Sitesi Kurmak İçin Gerekenler Nelerdir
WordPress site kurulumunu, en kısa ve net şekilde anlatmak için şöyle bir başlangıç yapalım. Yapmamız gereken 2 önemli işlem var. “Domain” ve “Hosting” sahibi olmak. Eminim ki Domain nedir? Hosting nedir kardeşim! Türkçe konuş da anlayalım diyenler olacak. Hemen onu da kısa ve öz şekilde izah edelim.
Domain: Kurmak istediğiniz web sitesinin adına domain denir. İnsanları sitenizi ziyaret etmek için tarayıcılarına yazdıkları site adresidir. Örnek veriyorum meyveler hakkında bir site açmak istiyorsunuz ve sitenin bir adı olması lazım dimi! Mesela meyveler.com! sizin sitenizin adı yani domaini “meyveler.com” olacak demektir. Tabi “meyveler.net” veya “meyveler.org” de olabilir. Şimdi domain sahibi nasıl olunur ona geçelim.
Domain nereden nasıl alınır: Domain sahibi olmak için çok sayıda internet siteleri mevcut. Yıllardır çalıştığım firma adını versem yeterli sanırım. ( Guzel.net.tr ) Bu siteye üye olmanız gerekmektedir. Üye olduktan sonra Alan adı kaydı bölümünden kurmak istediğiniz site adının boş durumda olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Yani aklınıza gelen domain ismi bir başkası tarafından alınmış ve kullanılıyor yada boşta öylece bekletiliyor olabilir. Zaten doluysa eğer sizin almanız imkansızdır. Gelelim Hosting konusuna.
Hosting: Site dosyaların saklı olacağı alan. Şöyle düşünelim; Ticarete atılıyorsunuz ve bir bakkal açmaya karar verdiniz. İlk etapta bize ne gerekli? boş bir dükkan ve dükkana, yani şirketimizin sahip olacağı bir isime (Unvana) ihtiyaç var. Unvan; sitenizin domain adı olsun, boş dükkan ise hostinginiz olarak düşünün . Nasıl bakkalda satacağınız ürünleri boş dükkana koymak gerekiyorsa, sitenizin dosyalarını da hostinge yüklemeniz gerekiyor. Kafanız karışmasın, gözünüz korkmasın. Son derece de basit işlemler. Çünkü tüm yüklemeyi biz değil, domain ve hosting aldığımız firma sizin yerinize gerçekleştirecek.
Hosting nereden nasıl alınır: Domain aldığınız firmadan hostingimizi de alalım. Hatta fiyat farkına göre domaini başka yerden hostingi başka yerden de alabilirsiniz. En iyi hosting firmaları↗ A firmasında domain kampanyası olur. B firmasında ise hosting kampanyası olur ve her ikisi de farkı firmadan alınabilir. Ama kafalar karışmadan biz her ikisini de aynı firmadan alacağımızı var sayarak yola devam edelim. Şimdi ise en kolay ve basit yönden wordpress tabanlı bir web sitesine nasıl sahip olunur ona geçelim. Hadi Bismillahirrahmanirrahim
En Basit Şekilde WordPress Web Sitesi Kurulumu (Resimli Anlatım)
En hızlı en kolay wordpress kurulumu aşamasında aklınıza kod yazma gibi düşünceler gelmesin. Sistem son derece basit, anlaşılır ve kullanışlıdır. Kuracak olduğumuz sistem hali hazır da WordPress tabanlı web sitesi olacaktır. WordPress nedir detaylı bilgi sahibi olmak isteyenler buraya tıklayabilir.
Şimdi işin püf noktasına doğru ilerleyelim. Guzel.net.tr hosting firmasına uye olduk ve üye girişi yaptık. Alan adı kayıt bölümüne giriş yaparak aklınızdaki web site isminin (Domain) boşta olup olmadığını kontrol etme zamanı. Yeni alan adınızı arayın kısmına aklınızdaki domaini yazın ve aratın. Resme bakarak daha iyi anlayacaksınız. Unutmadan hatırlatayım. Domain alırken Türkçe karakterler kullanmayın. (ğ, Ğ, ş, Ş, ı, İ)
Gördüğünüz gibi kırmızı renkte belirgin şekilde daha önceden alınmış! yazan kısımdaki domain uzantılarını alamıyoruz. Yani “com” ve “net” uzantılı domaini almak imkansız. Yeşil renkte Müsait yazan meyveler.org alan adını satın alabiliriz. Alacağınız domaine karar verdiyseniz “domainadi.com” alan adını sepete ekleye bastık ve sıra geldi hosting almaya.
Üst menüdeki alan adının hemen yanında bulunan Web hosting / WordPress hosting linkine tıklıyoruz. Başlangıç için Wp mini paket işimizi görecektir. Parayı sorun etmeyeniniz varsa WP Limitsiz paketi de alabilir.
Wp mini de yer alan (SİPARİŞ) kısmına tıkladıktan sonra önümüze gelecek alan aynen bu şekilde olacak. Resme bakınız.
Kullan kısmına tıkladıktan sonra karşılaşacağınız ekran aşağıdaki gibi olacaktır. Bu resim biraz büyük olduğu için 3 parça şeklinde olacaktır.
Artık işlemin sonuna yaklaştık. Aşağıdaki resmede bakarak siparişinizin ödemesini gerçekleştirme zamanı geldi.
Evet arkadaşlar resim desteğimiz burada son buluyor. Az daha devam edecek olursam siteyi kendi adıma açacağım yoksa Sağ alt köşede yeşil renkte Ödeme butonuna tıklayarak kredi kartınızla veya bankamatik kartınızla ödemenizi gerçekleştirip sitenizin aktif olmasını sağlayabilirsiniz. Eğer sizlere başarılı bir şekilde ve anlayacağınız dilden anlatmayı başarabildiysem yaklaşık 15 dakika içerisinde web sitenizi kurmayı gerçekleştirmiş olacaksınız.
Peki her şey bitti mi! Hayır tabi ki de! Serüven daha yeni başlıyor. Sitemize tema seçeceğiz, gerekli olan eklentileri yükleyeceğiz. Siteye yazı (İçerik) nasıl eklenir onlardan bahsederek sitenizin gelişmesinde sizlere yardımcı olacağız.
Evet WordPress site kurma yazımız için anlatımımızı burada sonlandırıyoruz. Şimdi ödemeyi yaptım siteme nasıl gireceğim diyorsundur. WordPress sitesinin admin paneline nasıl girilir, WordPress admin paneli giriş linkini öğrenmek için buraya tıklayabilirsiniz.
Profesyonel web sitesi yapma işleminde 2. aşama
Web sitemiz artık çalışır durumda, Admin paneline giriş yaptınız, yeni yazılar, sayfalar oluşturmaya başlayabilirsiniz demek isterdim fakat, full hazır web sitesi sahibi olmak için bazı eklentilere ve uygulamamız gereken işlemlere ihtiyaç duymaktayız. Mesela tema seçimi, seo eklentisi, kalıcı bağlantı ayarı, site haritası oluşturma gibi önemli ayarları da yaparak artık sitemiz kullanıma hazır olacaktır. Şimdi tema seçimi ile işe devam edelim.
Sitemiz için uygun tema bulalım
Göze hoş gelen bir wordpress siteye sahip olmak için ilk adım olarak sitemizin konusuna uygun tema seçimi yapmak olacaktır. Binlerce ücretli ve ücretsiz temalar mevcut. Arasından bir tanesini seçeceğiz. Ücretsiz temalar dan yola çıkalım ve sitemize uygun temayı bulmaya çalışalım.
Admin panelinde “GÖRÜNÜM” + “TEMALAR” sekmesine tıklıyoruz. Açılan sayfa üstünde “YENİ EKLE” ye basıyoruz. 50+ En İyi Kişisel Ücretsiz Blogger WordPress Temaları
Temalar sekmesine tıkladık dan sonra önünüze farklı faklı temalar çıkacaktır. Bu temalar arasından bir tanesini seçerek “KUR” bağlantısına tıklayın ve kurulum bitince “ETKİNLEŞTİR” bağlantısına tıklayarak temayı etkinleştirebilirsiniz. Daha iyi anlayabilmek için resimli görsele bakmak için buraya tıklayın
Tema seçimini yaptık, kullanacağımız temayı kurduk ve etkinleştirdikten sonra sitemizin ihtiyaç duyduğu en önemli eklentilerden biriside “SEO” eklentisidir. Web sitenizin üst sıralara gelmesini sağlayabilmek için bu eklenti oldukça önemlidir. Seo nedir, ne işe yarar, faydaları nelerdir hakkında bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz. 5 milyon wordpress web site sahibinin tercih ettiği Yoast SEO eklentisini sizlere önermekteyim.
Yoast SEO Eklentisi Kurulumu ve Ayarları
Yoast seo eklentisi en çok tercih edilen eklentiler arasında yer almaktadır. Bende sitelerimde bu eklentiyi tercih etmekteyim. Yoast seo’nun nasıl kurulacağını ve ayarlarını size kısa ve öz şekilde izah etmeye çalışacağım. Admin panelinde her şey elimizin altında. Sitemiz için gerekli hemen hemen her şeyi buradan yapabiliriz.
Yoast Seo Kurulumu
Eklentiler sekmesine tıklıyoruz. Aynı tema arar gibi sağ üst köşede yer alan “Eklentilerde Ara” bölümüne “Yoast SEO” yazıyoruz ve eklentiyi kurup etkinleştiriyoruz.
- Eklentilere tıklayın
- Sağ üst kısımdaki arama bölümüne Yoast Seo yazın
- “Kur”a Tıklayın
- Kurulum bitince “Etkinleştir”e tıklayın.
Yoast seo eklentisinin ayarları konusunda buradan yardım alabilirsiniz.
WordPress Kalıcı Bağlantı Ayarı Nedir – Nasıl Yapılır?
Nedir bu kalıcı bağlantı ayarı dediğinizi duyar gibiyim. Kalıcı bağlantı nedir size kısaca şöyle izah edeyim. Web sitenize eklediğiniz bir konunun uzantı adresine kalıcı bağlantı denir. Mesela Meyveler.org sitesi açtınız ve sitenize yaz meyveleri diye konu eklediniz. Eklediğiniz konunun adresi aşağıdaki gibi çeşitli şekillerde görülebilir.
Örnek Kalıcı Bağlantı Ayarları
- Meyveler.org/yaz-meyveleri.html
- Meyveler.org/yaz-meyveleri
Ve dahası da var tabi. Ama biz sizlere en çok tercih edilenleri sunduk. Şimdi kalıcı bağlantı ayarınızı yapmak için yine admin panelinden yardım alacağız.
- Ayarlar
- Kalıcı bağlantılar yolunu izleyin ve açılan sayfada “Özel Yapıyı” işaretleyin
Resimde de göründüğü gibi /%postname% yada ne yazıyorsa silin. Eğer html uzantılı olmasını istiyorsanız
- /%postname%.html yapıştırın
Yada düz olmasını istiyorsanız
- /%postname% kopyalayıp yapıştırın ve sol altta “Değişiklikleri kaydedin“e basın. İşte bu kadar. Kalıcı bağlantı ayarımızı da yaptık ve son olarak site haritası yapımına geldik.
Yoast Seo da Site Haritası Nasıl Yapılır
Yoast seo eklentisini kullanacağımızdan dolayı site haritası eklentisine hiç gerek yok. Yoast seo eklentisinin sunduğu site haritası özelliğinden faydalanacağız. Site haritasını aktif etmek için sırayla;
- Admin paneline girin
- Seo/Genel ayarlarına tıklayın
- Özellikler sekmesine tıklayın
- XML site haritaları kısmını açık olarak ayarlayın.
Evet arkadaşlar artık profesyonel web site sahibisiniz. Sitenize dilediğiniz içeriği girebilirsiniz. Unutmadan söyleyeyim. Bir başkasına ait yazıyı sitenize koymayın. Kendinize has özgün makaleler olmasına dikkat edin. En hızlı en kolay wordpress kurulumu hakkında bizlere sormak istedikleriniz var ise mail yada yorum alanından hiç çekinmeden yazabilirsiniz.
Üyelikli Site Kurma
Üyelikli site kurma isteği olan arkadaşlara tavsiyem Türkçe ücretli temaları tercih etmeleridir. Profesyonel üyelik sistemli wordpress temalarına Temavidisi.com ve Wptemalari.net gibi başarılı temalara imza atan firmalardan temin etmeleri daha doğru olacaktır.
Google internet sitesi kurma isteği olan arkadaşlar; sormak ve öğrrenmek istediklerini hatta yardım taleplerini bana iletebilirler. Wep sitesi kurmak istiyorum diyorsanız sizlere hazırladığımız “adım adım web sitesi kurma” rehberini okumanız ve uygulamanız sitenizi kurmanız için yeterli olacaktır.
Anahtar kelimeler; En hızlı en kolay WordPress kurulumu , sıfırdan WP sitesi kurma rehberi, WordPress site nasıl yayınlanır, Resimli wordpress site yapımı., Wp site kurma, WordPress sitesi kurmak istiyorum, En kolay ve basit yönüyle WordPress site kurulumu
Web Tasarım İçin Kullanılan Programlar
Web sitesi sahibi olma günümüzde hem küçük ölçekli markalar hem de büyük ölçekli markalar için bir zorunluluk haline geldi. Markalar kendilerini ve hizmetlerini internet ortamında daha geniş bir kitleye tanıtmayı hedefliyorlar. Bunu gerçekleştirirken modern tasarıma sahip olan ve ziyaretçilere iyi bir kullanıcı deneyimi sunabilecek web tasarım çeşitlerini yaratmak gerekiyor. Kullanıcı dostu olan ve ziyaretçilerinin dikkatini çekecek web tasarımlarını oluşturmak için tercih edilen web tasarım programları hakkında bilgileri içeriğimizde sizler için sunuyoruz.
Ücretsiz Web Tasarım Programları
Web tasarımında ücretsiz olarak kullanılabilen ve sıklıkla tercih edilen programlar Adobe markasına ait olan programlardır. Bunların başında Adobe Dreamweaver ve Adobe Photoshop bulunur.
Adobe Dreamweaver
Adobe Dreamweaver, web tasarımı için önem taşıyan JavaScript, CSS, HTML gibi yapı taşlarını destekler. Web tasarım yapmak isteyenlere hız, görsel desteği ve kodlamada pratiklik sunar. Belirli avantajları içeren program başlangıç düzeyinde yer alan web tasarımcıları tarafından da kullanılabilir. Satın alım konusunda sıkıntı yaşayanlar Adobe Dreamweaver programının ücretsiz deneme sürümünden yararlanabilirler. Satın alım seçeneklerinde ise 4 farklı çeşit üzerinden tercih yapılabilir. Programın öğretmenler ve öğrencilere, kurumlara, bireysel kullanıma, üniversitelere özel tipleri bulunmaktadır. Program sayesinde mobil uyumlu, her tip cihaz ekranından uygun şekilde görüntülenebilecek şablon yapılarına sahip tasarımlar oluşturulur.
Adobe Photoshop
Adobe Photoshop, web sitelerinin görsel düzenleme işlemlerinde kullanılabilecek bir programdır. Rakip markalara göre en çok tercih edilen programdır. Programla, animasyonlar seçeneğinden yararlanma kapsamında hayal gücünüze dair birçok şeyi gerçekleştirebilirsiniz. Bu sebeple özellikle grafik tasarımcıların tercih ettiği programlardan biridir. Programın ücretsiz deneme sürümü bulunur ve bireysel, kurumsal kullanıcılara özel tipleri satın alınabilir.
Adobe Fireworks
Adobe Fireworks, uygulamalar ve web siteleri için grafik tasarım yapabilmeyi mümkün kılar. Program avantajlı iki fonksiyonuna bağlı olarak tercih edilen programlar arasında yer alır. Adobe Fireworks, geniş renk paletinden yararlanma ve kod yapısında kaybolmayı önleme avantajını sunar. Entegre çalışma şartlarını mümkün kılan program Adobe Flash Player ve Dreamweaver ile birlikte rahatlıkla kullanılır. Programın Flash Player ile birlikte kullanılması halinde animasyon, grafik sayfalar ve banner yapmak kolaylaşır. Adobe markasının programlarına ek olarak web tasarımda sıklıkla kullanılan diğer programları alt başlıklardan öğrenebilirsiniz.
Notepad++
Yazılımcılara özel tasarlanmış olan Notepad++ bir not defteri uygulamasıdır. Farklı yazılım dillerini destekleyen program, notları ayırma ve renklendirme işlemlerinin yapılabilmesini sağlar. Rakiplerinden farklı olarak ücretsiz kullanılabilen program web tasarıma yeni başlayanlar için uydundur.
MS SQL ve MySQL
MS SQL bir veri tabanı servisidir ve Microsoft tarafından oluşturulmuştur. MySQL ise açık kaynak kodlu veri tabanı servisidir. Rakipleriyle karşılaştırıldıklarında performans açısından avantaj sunan programlar, firmaların hacimlerine uygun olarak ölçeklendirilebilirler. Bu web tasarım programları destekledikleri diller açısından farklılıklara sahiplerdir. MySQL programı Eiffel, haskel, tlc, Scheme, Perl dillerini desteklerken MA SQL bu dilleri desteklemez. Her iki programda PHP, Pyhton, Ruby, C++ gibi dilleri desteklemektedir. MS SQL tarafından web tasarımcılarına sunulan avantajlar arasında veri tabanı sorgusunu durdurma, değişiklik ekleme seçenekleri bulunur.
Yararlı Makaleler
- İnternet Sitesinden Para Kazanma Yöntemleri
- Para kazandıran site kurmak
- WordPress siteyi hızlandırma önerileri
- WordPress yazılardaki ve yorumlardaki bir kelimeyi toplu değiştirme
- Web sitesi kurmak için bilinmesi gerekenler
- WordPress kalıcı bağlantı değiştirme işlemi
- Kendi sitemi kurmak istiyorum
- Domain Aldıktan Sonra Site Nasıl Kurulur
- Web Sitesi Kurmak Zor mu
- Hosting olmadan site kurulur mu
- Site Kurmak İçin Gerekenler Neler
- WordPress tema editleme işlemi
- WordPress Kategori Sayfası Ekleme Silme ve Düzenleme
- WordPress ile haber sitesi yapmak
- Google adsense ile para kazanmak isteyenler buraya
- Siteye reklam ekleme (Resimli Anlatım)
- WordPress site kurma fiyatları 2022
- En iyi hosting firmaları 2022
- 50+ En İyi Kişisel Ücretsiz Blogger WordPress Temaları
- Kişisel Blog Nedir? Blog Yazarı Ne Demek? Ne İşe Yarar Nasıl Açılır?
- Şirket internet sitesi kurma
- Com uzantılı site açmak
- Makalelerinizi Güçlendirecek Yüksek Çözünürlük Fotoğraf Siteleri Ücretsiz ve Üyeliksiz
- En İyi Hazır Ücretsiz Web Sitesi Kurma Programları
- Universal Analytics mülkü oluşturma ve izleme kodunu ekleme
- Düzenleyici beklenmeyen bir hatayla karşılaştı (Kesin çözüm)
- WordPress admin paneline nasıl girilir? Admin paneline giriş için url linki