Domain Aldıktan Sonra Site Nasıl Kurulur

Bu sektöre yeni başlayan arkadaşların en çok cevap aradığı soruların başında Domain aldıktan sonra site nasıl kurulur, Domain satın aldıktan sonra ne yapılır? Domain aldım şimdi ne yapmalıyım, Domain aldıktan sonra web sitesi nasıl kurulur, domain aldım şimdi ne yapmam lazım, domain var nasıl site kurarım gibi çok sayıda aramalar gelmektedir. Bunca aramaya karşın bizde sorunuza cevap bulacağınız makaleyi hazırlama gereği duyduk.

Domain Aldıktan Sonra Site Kurma

Alan adı aldıktan sonra ne yapmalıyım diye düşünmeyin. Sizlere domain aldıktan sonra wordpress sitesi nasıl kurulur, onu detaylı şekilde anlatacağım. Domain aldınız fakat iş burada bitmiyor. Birde hosting hizmetine ihtiyacınız olacak. Hosting almaya gerek var mı, hosting olmadan site kurulmaz mı diye soracak olursanız “Hosting olmadan site kurulur mu” makalemize bakabilirsiniz.

Hosting Nedir

Domain aldıktan sonra site nasıl kurulur
Hosting

Arkadaşlar Hosting nedir size en güzel şöyle açıklayabilirim. Herhangi bir yerde dükkan açacaksınız ve ticaret yapacaksınız. Satacak olduğunuz ürünleri bir yere koymanız için size bir depo lazım dimi! İşte Hosting de bir nevi depo görevi görüyor. Sitenin gerekli dosyalarının saklanacağı güvenli alan diyebiliriz.

Domain Aldım Ne Yapmalıyım

Domaini hangi firmadan aldıysanız, hostinginizide oradan almanızı tavsiye ederim. Başka hosting firmasından da alabilirsiniz fakat bu sefer yapmanız gereken başka işlemler deveye girecek. Bu nedenle aynı firmadan hem domain, hem hosting almanız daha iyi olacaktır.

– Buraya tıklayarak WordPress hosting paketlerinden birini alabilirsiniz.

– Hosting alımı da tamamsa Buraya tıklayıp destek talebi açınız. Destek talebinizde domain adınızı yazarak almış olduğunuz hosting paketini seçerek domainin hostinge atanmasını isteyin.

– Şimdi sıra geldi site kurulumuna. Kurulum için wordpress dosyalarımızı hostinge yüklememiz gerekmektedir. Son sürüm wordpress dosyalarınızı buraya tıklayıp indirebilirsiniz.

– Şimdi de indirdiğiniz dosyayı hosting paketinizin içerisine yüklemeniz gerekmektedir.

– Satın aldığınız hosting paketinin içine girmek için bu adımları izleyin. Hesabım / Ürün ve hizmetleriniz /

– Domaininizin sağındaki mavi butonlu yönet sekmesine tıklayın / cPanel / Dosya yöneticisi / public_html / klasörünün içine girin.

– Üstte yükle bağlantısına tıklayın.

– İndirdiğiniz wordpress dosyasını olduğu gibi seçin ve yükleyin.

– Şimdi yüklediğiniz zipli dosyanın içindeki tüm dosyaları çıkartmamız gerekiyor.

Yüklediğiniz wordpress-5.8.3-tr_TR.zip adlı dosyanıza sağ tıklayın ve “Extract”a basın.

– Gelecek uyarıda /public_html yazısı kalsın ve Extract files sekmesine tıklayın.

– Şimdi sarı klasör şeklinde wordpress yazan klasörü göreceksiniz. Ona tıklayın ve içerisine girin.

– Klasörün içindeki tüm doyaları “Tümünü seç” seçeneği ile veya “Ctrl” tuşuna basılı tutarak mausunuzla tek tek hepsini seçin.

– Üts kısımda Taşı bağlantısına tıklayın ve /public_html/wordpress yazını göreceksiniz. Bu yazıyı /public_html olarak ayarlayın ve Move files yazısına tıklayın.

– Gördüğünüz gibi klasörün içi boşalmış durumda. Artık dosyalarımız hostingimizin ana dizininde ve kuruluma hazır. Geri sekmesine tıklayarak bizde ana dizine dönüş yapalım.

– Şimdi sıra geldi veri tabanı oluşturmaya. Veri tabanı nedir neye yarar hakkında bilgi almak isterseniz buraya bakabilirsiniz.

– Tekrardan Hesabım / Ürün ve hizmetleriniz / Domaininizin sağındaki mavi butonlu yönet sekmesine tıklayın / cPanel / sekmesine tıklıyoruz ve MySQL® Veri tabanları sekmesine giriş yapıyoruz.

– Burada oluşturacak olduğunuz veri tabanı adını kullanıcı adını ve şifreyi unutmamak için bir yere not almamız gerekmektedir.

– Veritabanı Oluştur: kısmına sitenizin adını veya tek kelime başka bir şey yazın ve oluşturun.

– Kullanıcı Ekle: Alanına da aynı şekilde yazmak istediğiniz tek kelimelik bir şey yazın ve şifreniniz de yazarak oluşturun.

– Hemen aşağıda bulunan Veritabanına Kullanıcı Ekle sekmesinden Ekle sekmesine tıklayın. TÜM AYRICALIKLAR seçili olsun ve değişiklikleri uygulaya tıklayarak işlemi sonlandırın.

– Bu aşamadan sonra artık kuruluma başlayabiliriz.

KURULUM

  • Tarayıcınızın adres çubuğuna sitenizin adını yazınca kurulum sayfası önünüze çıkacaktır.
  • Başlayalım sekmesine tıklayarak ilerleyelim.
  • Not aldığınız veri tabanı adını, kullanıcı adını ve şifreyi istenilen alanlara yazıp başka yeri değiştirmeden ilerleyip admin panelinizin kullanıcı adını ve şifresini belirleyip kurulumu bitiriyoruz.

Hayırlı olsun artık siteniz çalışır durumu geldi demektir. Ama işimiz burada bitmedi tabi ki. Detaylar için buraya tıklayabilirsiniz.

Domain Otoritesi Nasıl Yükseltilir?

Domain otoritesi (Domain Authority) bir sitenin arama sonuçlarında üst sıralarda yer alması açısından son derece önemlidir. Yapılan tüm çalışmaların faydasını görmek istenilen verimi almak için bu konuya önem vermek gerekiyor. web sayfasının düzenli olarak gerekli koşullar eşliğinde beslenmesi ile birlikte zaten artacak olan domain otoritesi, aşağıda belirteceğimiz ufak bilgiler ile daha da kuvvetlenecek ve süreklilik kazanacaktır. Şimdi domain otoritesinin nasıl yükseltilebileceğine dair ipuçlarına değinelim.

Domain otoritesi sitenin iç ve dış optimizasyonu ile doğru orantılı olarak gelişmektedir. Site içerisinde temel olarak sayfa arası geçişlerinin, kategorilerin ve resimlerin optimize edilmesi domain otoritesi açısından oldukça yararlıdır. Site içerisinde yapılan link çalışmalarının tutarlı bir şekilde ve düzenli olarak gerçekleştirilmesi, site yüklenme ve geçiş hızlarının artırılması ayrıca paylaşılan içeriklerin tamamiyle özgün olması gibi önemli konuların domain otoritesi sağlanması adına pozitif etkileri olduğunu kesinlikle belirtebiliriz. Web sayfanızın optimizasyonunu kontrol etmek içinde birçok profesyonel site bulunuyor. Web sayfa url’nizi bu gibi sitelere yapıştırarak hangi bölümlerin sitenizi yavaşlattığını veya nerelerde kodlama yanlışı bulunduğu gibi bilgileri aktarmaktadır. Ayrıca çözümünü de sunmaktadır. Örneğin sitenizdeki bir resmin boyutu yüksek ise site bunu görüyor ve optimize edilmiş halini size sunuyor. Bunun yanı sıra site yaşınızında domain otoritesini yükseltmede etkisi bulunduğu belirtelim. Google için güvenilir olmanızı belirleyen etkenler arasında site yaşınız yer alıyor.

Takipçi ya da bir diğer deyişle müşterilerinize, sitenizde güzel, okunaklı ve ilgi çekici içerikler sunmalısınız ki sitede ziyaretçi süreniz yüksek olsun. Ziyaretçi sürenizin yüksek olmasıyla birlikte sosyal sinyallerinizi de kuvvetlendirebilirsiniz. Kullanıcı dostu ara yüzler kullanarak buna katkıda bulunabilirsiniz. Sosyal medya kanallarından alınacak backlinkler de google’ın sevdiği doğal paylaşımların etkisi domain otoritenizin güçlenmesini sağlayacaktır. Bir markaya sahipseniz de marka bilinirliğinizi artırarak müşterilerinizin domain adınızla sizi aratmalarına vesile olabilirsiniz. Kısacası tüm dijital pazarlama kanalları aracılığı ile sitenize trafik çekebilir, domain otoritesi konusunda web sayfanızı yükseltebilirsiniz.

Yararlı Başlıklar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlarda ilginizi çekebilir

Başa dön tuşu