Akdeniz Gezi Rehberi & Turistik Yerler
Tatil denilince akla ilk gelen bölge hiç kuşkusuz Akdeniz bölgesidir. Denizin, sahilin, kumun cümbüşü. Akdeniz bölgesinde tatil yapmak isterseniz size tavsiye edeceğimiz 8 noktaya mutlaka uğrayın. Bu 8 nokta Akdeniz bölgesinde en çok turist alan mekânlardır. Keyifli ve huzurlu bir tatil için Akdeniz bölgesinde ziyaret edilmesi gereken yerler şunlardır:
Akdeniz Gezi Rehberi Hangi İlleri İçeriyor
Akdeniz gezi rehberimizi oluşturan illerimiz şunlardır;
Osmaniye, Adana, Mersin, Antalya, Burdur, Muğla, Aydın
Direksiyonumuzun istikametini Osmaniye ilimize çevirelim ve Akdeniz turumuzun startını başlatalım.
Osmaniye de gezilecek yerler;
- Karaçay Şelalesi
- Kastabala Antik Kenti
- Karatepe Aslantaş Açık Hava Müzesi
- Osmaniye Kent Muzesi
- Sabun Cayi Şelaleleri
- Berke Barajı
- Toprakkale Kalesi
- Karatepe – Aslantaş Milli Parkı
- Ala Cami
- Kırmıtlı Kuş Cenneti
- OKÜ Celil Atasever Oyuncak Müzesi
- Osmaniye Masal Park
- Çiftmazı Tabiat Parkı
- Harun Reşit Kalesi
- Osmaniye 2023 açık hava müzesi
- Osmaniye şehitler anıtı
Osmaniye den sonra rotamızı Adana ye çeviriyoruz ve Adana da gezilecek en iyi, en güzel yerleri keşfedelim.
Adana da gezilecek yerler;
Adana ülkemizin en kalabalık 6. Şehridir. 2019 yılı verilerine göre 1,769 milyon nüfusa sahiptir. İlin yüz ölçümü yaklaşım 14 bin kilometrekaredir. İlde kilometre başına 159 kişi düşmektedir. Adana ilinin 15 ilçesi vardır.
Ülkemizde güneyde Akdeniz bölgesinde yer alır. Adana Akdeniz iklimine sahiptir. Yazları sıcak ve kurak kışları ise ılık ve yağışlıdır. Adana ülkemizde kebap ve şalgamı ile ünlü bir şehrimizdir. Adana’nın birçok tarihi ve kültürel turistik yerleri vardır.
Adana’da tatil yapmayı planlayan birisiyseniz şu 10 noktaya mutlaka uğramalısınız.
1-Taş Köprü: Seyhan nehri üzerinde kurulu olan Taş Köprü dünyanın araç trafiğine açık en eski köprüsüdür. Romalılar tarafından 2. Yüzyılda inşa edilmiş görülmeye değer mekânlardan birisidir. Taşköprü üzerinde mükemmel manzara yakalayabilir fotoğraflar çekilebilirsiniz.
2-Ulu Camii (Ramazanoğulları Camii): Ramazanoğulları tarafından 1541 yılında yapılan cami içerisinde mimari ve tarihi dokuyu görebilirsiniz. Tarihin tozlu sayfalarında dolaşmak eski medeniyet ve kültürlerin dokusunu ve kokusunu hissetmek istiyorsanız ulu camiye mutlaka uğramalısınız.
3-Ramazanoğlu Medresesi: Ramazanoğulları döneminde yapılan medrese Ramazanoğulları caminin hemen yanında yer alır. Huzur dolu bahçesinde oturup dinlenebilirsiniz.
4-Tarihi Saat Kulesi (Büyük Saat): Büyük saat kulesi 32 metre uzunluğa sahiptir. 1881 yılında inşasına başlanan yapı 1 yılda tamamlanmış 1882 yılında hizmete açılmıştır. Türkiye’nin en uzun saat kulesidir.
5-Tarihi Kazancılar Çarşısı: Saat kulesinin hemen yanında yer alan Kazancılar çarşısında bakır kazan imalatı ve tamiri yapan dükkânlar görebilirsiniz. Eski tarihi çarşıda dolaşırken geçmişe bir yolculuk yapacaksınız. Sağlı sollu dükkanlarda dolaşıp açlığınıza kebap dükkanlarında son verebilirsiniz.
6-Adana Etnografya Müzesi: Müze 1924 yılından bu yana hizmet vermektedir. Müze içinde Çukurova Yörüklerinin geçmişte kullandığı eşyalar sergilenir.
7-Bebekli Kilisesi: Pazar günleri kapalı olan Bebek Kilisesi 1880 yılında ST Paul adına yapılmış bir İtalyan Katolik kilisesidir. Kilise üzerinde Meryem Ana’nın elinde tuttuğu 2,5 metre büyüklüğünde heykel bebeğe benzediği için buraya Bebek kilisesi denilmiştir.
8-Atatürk Parkı: Adana Garına kadar olan bölgede yer alan Atatürk Parkı özellikle yaz aylarında sıcaktan bunalan bölge halkının akın ettiği bir bölgedir. Ağaçlık ve sulak bir alan olan Atatürk parkında çocukların eğlenmesi için parklar , yetişkinler için kafe ve restoranlar bulunur.
9-Sabancı Merkez Camii: Seyhan Nehri kıyısına kurulu olan cami Türkiye’nin ve Ortadoğu’nun en büyük camisidir. 6 adet 99 metre yüksekliğinde minareye sahip olan cami görücülerine çok hoş bir manzara sunar.
10-Arkeoloji Müzesi: Ülkemizin en eski 10 müzesinden birisidir. Cumhuriyetin ilanından 1 yıl sonra 1924 yılında hizmete açıldı. Hititlere ait Kapı Aslanı ve yazıtları bu müzede görebilirsiniz.
Adana’da Kaç Gün Kalınır?
Adana’yı tatil mekânı olarak seçtiyseniz Adana’da 1-2 gün kalmanız yeterlidir. Çok uzun süre tatil yapılacak bir kent değildir. Adana’da görülmesi gereken yerleri 1-2 gün içinde gezebilirsiniz.
Adana’dan Ne Yapmadan Dönmeyin
Adana’ya geldiyseniz kebap, ciğer, beyti ve börek yemeden dönmeyin. Seyhan nehri boyunda yürüyüş yapmalısınız. Adana’nın sıcak bölge halkı ile sohbet edin. Merkezde meşhur şalgam suyundan içmelisiniz. Kazancılar çarşısında dolaşıp hediyelik eşya almalısınız. Ziya Paşa ve Turgut Özal Bulvarında eğlence merkezlerinde eğlenin.
Taş Köprü ve Seyhan nehrinde manzara resimleri çekilebilirsiniz. Adana’ ya yaz mevsiminde gelmenizi tavsiye etmeyiz. Yaz mevsiminde çok sıcak olur. En güzel gezilecek dönem Nisan-Mayıs aylarıdır. Kış mevsiminde yağmurlu günlerde bölgeyi yeterince gezemezsiniz. Adana gezisi öncesi mutlaka plan yapın.
Adana da gezilecek yerler konusu hakkında daha çok bilgi için buraya tıklayın
Mersin de gezilecek yerler;
Mersin ülkemizin Akdeniz bölgesinde yer alan kalabalık şehirlerden birisidir. Ülkemizin 10. Kalabalık şehri Mersin ilinin yaklaşık 955 milyon nüfusu vardır. Mersin ilinin; Akdeniz, Aydıncık, Bozyazı, Mezitli, Yenişehir, Toroslar, Anamur, Silifke, Tarsus, Çamlıyayla, Erdemli, Gülnar, Mut olmak üzere 13 tane ilçesi bulunmaktadır.
Ülkemizin en büyük limanı Mersin’de yer alır. Mersin bölge halkı, tarım, ticaret, turizm ve hizmet sektöründe çalışarak geçimini sağlar. Mersin ülkemizin güzel bölgelerinden birisidir. İkliminin sıcaklığı ile bölge halkının misafirperver olması bölgeyi canlı bir turizm merkezi haline getirmiştir. Mersin ilinde ulaşım yapmak için Kentkart sahibi olmalısınız.
Kentkart ile belediye otobüslerini kullanıp Mersin ilinin tüm noktalarını gezebilirsiniz. Mersin iline geldiyseniz mutlaka tantuni yemeli sevdiklerinize yolculuk sonrası cezerye satın alarak hediye etmelisiniz. Mersin ilinde tatil yapacaksanız şu 7 noktaya mutlaka uğramalısınız.
1-CENNET CEHENNEM OBRUKLARI: Mersin ilinin Silifke ilçesinde Narlıkuyu mahallesinde yer alır. Karstik yapının etkisi ile ortaya çıkan yapı iki obruktan oluşur. Cennet mağarası 70, cehennem çöküğü ise 128 metre derinliğe sahiptir. İki obruk arasında 75 metre mesafe bulunur. Doğa harikası bu oluşumu görmek güzel manzarasında resimler çekilmek ziyaretçilerin en büyük tutkusu haline geldi. Obruk nedir?
2-TARSUS ULU CAMİ: Tamamı kesme taştan yapılan Tarsus Ulu Cami Ramazanoğulları döneminde 1579 yılında inşa edilmiştir. Osmanlı ve Selçuklu üsluplarının sentezi ile oluşturulan cami tek şerefli minareye sahiptir. Memluk sitili büyük bir kapıdan giriş yapılan yapının İç mimarisinde mermerler kullanılmıştır. İran Kemeri olarak adlandırılan desteklerle birbirine bağlı olan yapıda Hazreti Şit ve Abbasi Halifesi Memun’a ait mezarlar bulunur.
3-KLEOPATRA KAPISI: Kapı adını Mısır’ın ünlü kraliçesinden alır. Kapı Mersin ilinin Tarsus ilçesinde Tarsus’un girişinde bulunur. 1835 yılında Mısır’lı İbrahim Paşa tarafından inşa edilmiştir. Yapımında Horasan Harcı kullanılan yapı günümüze kadar ulaşmıştır. Kapı limana bakan konumu nedeniyle Deniz Kapısı olarak adlandırılır. Yakın zamanda tadilat geçiren ve özgünlüğünü yitirmeyen yapı bölgeyi ziyaret eden turistlerin en uğrak noktalarından birisidir.
4-MERSİN MARİNA: Mersin Marina 2011 yılında hizmete açıldı. Doğu Akdeniz’in en büyük tesisidir. Hizmete geçtikten kısa bir süre sonra bölgenin en sosyal yaşam merkezi haline geldi. 1000 tekne kapasitesine sahip marina yatlara hizmet veren bölgesi 21 bin metrekare alana sahiptir. Marina içinde alışveriş mağazaları, çocuk oyun alanları, kültürel yapılar, lokanta ve restoranlar bulunur. Dinlenmek ve deniz kokusunu içine çekmek isteyenler için çok ideal bir yerdir.
5-ST PAUL KİLİSESİ: İsmini Tarsus doğumlu olan ve Hıristiyanlığa büyük katkı sağlayan din adamı St Paul’den alır. Vatikan tarafından 1990 yılında ziyaret edilen ve sempozyumlar düzenlenen kilise her yıl binlerce yabancı turiste ev sahipliği yapar. Geçmişte cami olarak kullanılan yapı mutlaka Mersin’de görülmesi gereken mekanlardan birisidir.
6-TARSUS ŞELALESİ: Mart-Nisan aylarında kar erimesi ile birlikte Tarsus Şelalesi ihtişamlı bir görünüme sahiptir. Kaynağını ilçenin kuzeyinde akan Berdan Çayı’ndan alır. 5 metre yükseklikten yere çakılan suyun ihtişamı gerçekten görülmeye değer. Şelale Bizans İmparatoru Justiyen’in kenti su taşkınından korumak için akarsu yatağının yerini değiştirmesi sonucu oluşmuştur. Şelale üzerinde yer alan birçok dinlenme tesisi bölgeyi ziyaret eden insanların yeme içme konaklama gibi birçok ihtiyacına cevap verir.
7-TARUS MÜZESİ: Müze 1971 yılında ziyarete açılmıştır. İlk olarak 1557 yılında Kubat Paşa tarafından medrese olarak inşa edilen yapı günümüzde müze olarak kullanılır. Alt katta Arkeoloji bölümü bulunan müze 7500 yıllık tarihi ihtişama sahip görülmeye değer bir yerdir.
Antalya da gezilecek yerler;
Antalya ülkemizin Akdeniz bölgesinde yer alan güzide bir şehridir. Ülkemizin en kalabalık 5. Şehri olan Antalya’nın yaklaşık 2,4 milyon nüfusu vardır. İlin yüz ölçümü 21 bin kilometrekaredir. İlde kilometrekareye 115 kişi düşmektedir. Antalya’nın 19 ilçesi bulunur. Antalya’da 2 adet havalimanı vardır. Ülkemizin en önemli turizm şehirlerinden birisidir.
Birçok dünya ülkesi Türkiye’yi bilmemesine rağmen Antalya’yı bilmektedir. Tatil mekânı olarak Antalya’yı seçtiyseniz şu 15 noktaya mutlaka uğramalısınız:
1-KALEİÇİ: Kente gelenlerin en çok uğradığı yer Muratpaşa ilçesinde bulunan Kaleiçi’dir. Denize açılan sokakları ve Osmanlı’dan günümüze ulaşan görkemli evleri yerli ve yabancı turistlerin en çok ilgisini çeken mekanların başında yer alır. Tarihi bölgeyi dolaşırken Sunan İnan Kıraç Kaleiçi Müzesi, Hadrian Kapısı ve Yivli Minareyi de görebilirsiniz.
2-HADRİAN KAPISI: Roma İmparatoru Hadrianus tarafından M.Ö 130 yılında inşa edilen kapı Antalya’nın antik dönemini yansıtır. Kaleiçi yakınında yer alan kapı üzerinde heykeller zamanla kaybolmuştur. Latince yazılan kitabe varlığını korumaya devam ediyor.
3-YİVLİ MİNARE: İslam dönemini ilk örneği olan Yivli Minare Bizans Kilisesinin camiye çevrilmesi ile oluşmuştur. 13. Yüzyılda Selçuklu Sultanı Alâeddin Keykubat emri ile inşa edilmiştir. Arka kısmında bulunan Külliyenin dışı firuze renkli çinilerle süslenmiştir. Kentin sembolü olan 8 yivli minare geziniz bitikten sonra güzel sanatlar galerisi olarak hizmet veren Zincirkıran Türbesini ziyaret edebilirsiniz.
4-DÜDEN ŞELALESİ: Kent merkezine 10 km uzaklıkta yer alan Düden Şelalesi Düdenbaşı denilen yerden yüzeye çıktıktan sonra 2 kola ayrılır. Bu 2 koldan birisi olan Yukarı Düden olarak adlandırılan kısımda zengin bitki örtüsü bulunur. Restoran, kafe ve hediyelik eşya satan dükkânlar şelalenin yukarı kolunda yer alır.
5-ARKEOLOJİ MÜZESİ: Antalya ilinin Konyaaltı bölümünde yer alan Antalya Arkeoloji Müzesi 1922 yılında Süleyman Fikri Erten tarafından kurulmuştur. Kentin tarihi hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız mutlaka bu müzeyi ziyaret etmelisiniz. Arkeoloji müzesinde 5 bine yakın eser sergilenir. Çevredeki antik yerleşim yerlerinden getirilen eserler bu müzede sergilenir.
6-KURŞUNLU ŞELALESİ: Kurşunlu şelalesi 1986 yılında tabiat parkı statüsüne alınıp koruma altına alınmıştır. Orman örüntüsü ile çevrelenen 2 kilometrelik vadi içinde yer alan Kurşunlu Şelalesini her yıl binlerce yerli ve yabancı turist ziyaret eder. Antalya-Isparta yolunun 24. Kilometresinde yol ayrımından 7 kilometre içeride bulunan şelale doğal güzelliği ile görülmeye değer yerlerden birisidir. En yüksek 18 metreden akan 7 küçük şelaleden oluşan Kurşunlu Şelalesini büyüleyici bir görüntüsü vardır. Şelale civarında yer alan restoran, kafe ve hediyelik eşya satan dükkanlarda tüm ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Düden şelalesi gibi Kurşunlu şelalesinde de resim çektirmek ziyaretçilerin en büyük tutkusudur.
7-HAYVANAT BAHÇESİ: Antalya Hayvanat bahçesinde 100 türden 856 canlıyı görmeniz mümkündür. Hayvanat bahçesi Kepezaltı Piknik alanı içinde faaliyet göstermektedir. Çocuklu aileler tarafından büyük ilgi gösterilen hayvanat bahçesinin temeli 1989 yılında atıldı. Yapay ve doğal su kaynakları ile zenginleştirilen bölgede piknik yapabilirsiniz.
8-KARAALİOĞLU PARKI: Falez üzerine kurulan ve muhteşem bir manzarası olan Karaalioğlu parkı 1940 yılında Vali Haşim İşcan tarafından kurulmuştur. 7000 metrekare alanı kaplayan park bölge halkı tarafından en sık ziyaret edilen mekanların başında yer alır. Rengârenk ağaçların ve çiçeklerin yer aldığı parkta geniş bir yürüyüş parkuru bulunur. Özellikle akşam saatlerinden eşsiz manzaralar yakalayabilirsiniz.
9-PATARA PLAJI: Ülkemizin en uzun kumsalı Patara plajında yer alır. 18 KM uzunluğa sahip sahilde caretta caretta olarak bilinen deniz kaplumbağalarını görebilirsiniz. Bölge Antalya ilinin kaş ilçesinde bulunur. Her yıl binlerce yerli yabancı turist çeken bölge doğal koruma alanı ilan edilmiştir.
10-KAŞ: Antalya ilinin en popüler turizm mekânı Kaş ilçesidir. Kaş ilçesi doğal yapısını koruyan ender yerlerden birisidir. Bölge halkının sıcakkanlı olması ve bölge içinde yer alan 6 mağara her yıl binlerce turist çekmektedir. Tam bir turizm cenneti olan ilçenin Gömbe, Kalkan, Kını, Ova ve Yeşilköy beldeleri en çok ziyaretçi çeken yerleridir.
11-KALKAN: Kalkan bölgesi Antalya ilinin Kaş ilçesine bağlı bir bölgedir. Bembeyaz evleri ve kepenkleri ile ziyaretçilere huzur veren bir semttir. Temiz ve nezih bir ortam arıyorsanız Kalkan’a mutlaka uğramalısınız. Bezirgân yaylasında temiz oksijeni ciğerinize çekerken mangal keyfini yaşayabilir harika manzaralar yakalayıp güzel fotoğraflar çekebilirsiniz. Kalkan Akdeniz mutfağını çok iyi yansıtan bir bölge olup burada farklı lezzetler tadabilirsiniz.
12-ADRASAN: Kumsalı ile cenneti andıran Adrasan bölgesi her yıl binlerce ziyaretçiyi ağırlar. Sulak ada, Sazak ve Ceneviz koylarını tekne kiralayarak gezebilirsiniz. Bölgenin çok temiz bir suyu vardır. Yüzmek için çok ideal bir bölgedir. Yazın sıcaktan bunalan insanlar kurtuluşu kendini Adrasan bölgesine atarak yakalar. Tatilin tadını çıkarmak istiyorsanız Akdeniz bölgesinde Adrasan’a mutlaka uğramalısınız.
13-KEKOVA: Doğal güzellik, manzara, berrak su denilince akla ilk gelen bölge Kekova bölgesidir. Doğal limanı olan batmış bir antik kenti andıran Kekova bölgesine ulaşmak için Kaş ilçe merkezinden tekne kiralamamalısınız.
14-MANAVGAT: Antalya iline bağlı Manavgat ilçesi turizm için çok işlek bir bölgedir. Manavgat ilçesi üzerinde yer alan Manavgat çayı rafting severler için biçilmiş bir kaftandır. Çay üzerinde 4 km rafting yapabilirsiniz. Heyecan ve adrenalin dolu anlar yaşamak istiyorsanız Manavgat çayı üzerinde siz de rafting yapmalısınız. Bu heyecan kelimelerle anlatılmaz. Gelip yaşamalısınız.
15-DAMLATAŞ MAĞARASI: Antalya ilinin Alanya ilçesinde yer alan Damlataş mağarası mutlaka görülmesi gereken bir doğal yapıdır. Dar merdiven ile aşağı inerken ışığın su içindeki kırılmasını büyük bir zevkle izleyebilirsiniz.
Muğla gezilecek yerler;
Muğla ülkemizin Ege bölgesinde yer alan bir şehrimizdir. Muğla ülkemizin 24. Kalabalık şehridir. 2019 itibari ile bölgenin yaklaşık 967 bin nüfusu vardır. Ege bölgesinde yer alan Muğla’nın küçük bir bölümü Akdeniz bölgesinde yer alır.
Muğla ilinin Ortaca, Dalaman, Köyceğiz, Fethiye, Marmaris, Milas, Datça ve Bodrum gibi turistik ilçeleri vardır. Muğla ili 13 bin kilometrekare yüz ölçümüne sahip bir şehrimizdir. Muğla ilini tatil mekânı olarak seçtiyseniz şu 10 noktaya mutlaka uğramalısınız:
1-DALAMAN ÇAYI: Rafting seviyorsanız ve adrenalin yaşamak istiyorsanız Muğla’da Dalaman çayına mutlaka uğramalısınız. Rafting yapmasını ben bilmiyorum diye üzülmeyin. Rafting yapmak isteyenlere burada yer alan Rafting firmaları rehber desteği vermektedir. Bu rehberler size bu sporu sizlere sevdirerek öğretmektedir. Dalaman çayı üzerinde rafting yapmak bir tutkudur. Bu tutkuyu her yıl yaşamak için bölgeyi her yıl ziyaret etmek isteyeceksiniz.
2-TURGUT ŞELALESİ: Muğla ilinin Marmaris ilçesinde yer alan Turgut Şelalesi ormanın içinde yer alan güzide yerlerden birisidir. Şelale civarında yer alan tesislerde bir şeyler yiyip içebilirsiniz. Yeşile doyacağınız bu şelalenin buz gibi sularında serinleyebilirsiniz.
3-CENNET ADASI: Huzur ve sakinlik arayanlar Muğla’ya geldiği zaman mutlaka Cennet adasına uğramadan gitmezler. Deniz kum ve güneşin mükemmel bir boyut kazandığı Cennet adasında unutulmaz bir tatil geçirebilirsiniz. Şarkılarda çok sık anılan, filmlerin çekildiği cennet adada denize girmek büyük bir tutkudur. Muğla ilinin en fazla ziyaret alan bölgesi Cennet adadır. Bölgede birçok cafe, restoran bulunur. Nimara Mağarası, Yalancı Boğaz ve Cennet koyu adada görülecek yerler arasında yer alır.
4-KABAK KÖYÜ: Kamp yapmak isteyenlerin uğrak yeri haline gelen Kabak Köyü Muğla ilinin Fethiye ilçesinde yer alır. Köyde 3 tane kamp alanı bulunur. Köyde otel bulunmaz. Yemyeşil kızılçam ormanlarının arasında kamp yapıp mavi sularda yüzmek ziyaretçilere büyük keyif verir.
5-UYKU VADİSİ: Tur acentelerinin en çok tur düzenlediği bölge Uyku vadisidir. Müthiş bir doğa yürüyüşü bu vadide sizleri bekliyor. Muhteşem bir doğası olan bölge jeolojik yapısı ile görenleri hayrete düşürüyor. Manastır dağının yamacında yer alan irili ufaklı 30 mağara bu bölgede yer alır. 10 km uzunluğunda Gökçeler Kanyonu da bu vadi içinden geçmektedir. Birçok hayvan ve bitki çeşidini bu kanyon bölgesinde görebilirsiniz. Tüm güzelliği ile görülmeye değer uyku vadisi Muğla iline gelen turistlerin en çok uğradığı yerlerden birisidir.
6-YEDİLER MANASTIRI: Muğla ilinin Milas ilçesinde yer alan manastır Gölyaka köyünde yer alır. Bafa Gölü manzarasına sahip olan manastırda 3 km yolculuk yapmak gerekir. Doğa yürüyüşleri yapmayı sevenler için çok ideal bir yer olan Manastır bölgesinde yer alan tesislerde tüm ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Yediler Manastırında çok güzel bir tatil sizi bekliyor.
7-KNİDİA ÇİFTLİĞİ: Organik tarım ve çiftlik yaşamını seviyorsanız bu çiftliği mutlaka ziyaret etmelisiniz. Ekolojik tarımın yapıldığı bu çiftlik Muğla ilin Datça ilçesinde bulunur. Üzüm bağlarının ve zeytin ağaçlarının olduğu bölgede şarap ve zeytinyağı yapılır.
8-SULTANİYE KAPLICALARI: Çamur banyosunun yapıldığı kaplıca suyu şifalıdır. Birçok hastalığa deva olan kaplıcayı her yıl binlerce insan ziyaret etmektedir. Zengin minerale sahip olan kaplıca suyu birçok hastalığa şifa kaynağı olmaktadır. Türkiye’nin en büyük radyoaktivitesi olan kaplıcası Sultaniye Kaplıcalarında unutulmaz anlar yaşayabilir birçok hastalığınıza deva bulabilirsiniz.
9-ÖLÜDENİZ: Muğla ilinin Fethiye ilçesinde yer alan ölüdeniz mutlaka görülmesi gereken mekânların başında yer alır. Ölüdeniz Lagünü ve Plajı, Belcekız Plaji, Ölüdeniz Millî Parkı, Kıdrak Koyu, Kelebekler Vadisi ile eşsiz bir tatil fırsatı sunar. Ölüdeniz bölgesinde yamaç paraşütü ve ATV gezintisi yapabilirsiniz.
10-DALYAN: Tatilde huzur ve keyif arıyorsanız Mutlaka Dalyan’ı ziyaret etmelisiniz. Doğal su kanalları bulunan dalyan sahili Türkiye’nin turizm incisi kabul edilir. Dalyan bölgesinde yüzlerce çeşit tatlı su balığının tadına bakabilirsiniz. Tatilde doğallık ve sakinlik arıyorsanız Dalyan size göre bir yerdir.
Akdeniz turu, tarih, kültür ve doğanın muhteşem bir birleşimini sunan eşsiz bir deneyim sunmaktadır. Akdeniz’in berrak suları, tarihi kalıntıları, lezzetli mutfağı ve nefes kesen manzaraları, seyahat tutkunlarını kendine çekmektedir.
Akdeniz turu yapmayı düşünenler için, bu yazıda Akdeniz gezi rehberi, Akdeniz turu nerelere gidilir ve arabayla Akdeniz turu rotası gibi başlıkları ele alacağız. Bu bilgiler ışığında, Akdeniz’in güzellikleri arasında kaybolmak için yapmanız gereken her şeyi öğreneceksiniz.
Unutulmaz bir tatil deneyimi için bu yazıya göz atmayı unutmayın! Akdeniz’i keşfetmek için en iyi rotalar ve tavsiyeler. Arabayla Akdeniz Turu planlama rehberi.
Akdeniz gezi rehberi
Akdeniz gezi rehberi ile hayallerinizdeki tatil rotasını keşfedin. Akdeniz’in eşsiz sahil şeridi, tarihi kalıntıları ve leziz mutfağıyla unutulmaz bir tatil deneyimi sunuyor. Eğer Akdeniz turu planlıyorsanız mutlaka ziyaret etmeniz gereken yerleri keşfedin.
Akdeniz turu nerelere gidilir diye merak ediyorsanız, öncelikle Antalya’nın büyüleyici plajları, Kapadokya’nın peri bacaları, Selçuk-Efes antik kenti, Bodrum’un eğlence mekanları ve daha birçok tarihi ve doğal güzelliklere ev sahipliği yapan noktaları ziyaret etmelisiniz.
Arabayla Akdeniz Turu rotası için keyifli bir plan yapabilirsiniz. Antalya’dan başlayarak Fethiye, Kaş, Kalkan, Demre, Kekova, Alanya gibi şehirleri ziyaret ederek Akdeniz’in çeşitli güzelliklerini keşfetmek mümkün.
Hayalinizdeki Akdeniz tatilini gerçeğe dönüştürmek için bu rehberi dikkatlice inceleyerek rotanızı belirleyebilir ve unutulmaz bir seyahat deneyimi yaşayabilirsiniz.
Akdeniz turu nerelere gidilir
Akdeniz turu yapmayı planlayanlar için birçok harika rotaya sahip bir destinasyondur. Akdeniz bölgesi, zengin tarihi, muhteşem plajları ve leziz yemekleriyle bilinir. Eğer Akdeniz turu yapmak istiyorsanız, mutlaka gidilmesi gereken yerler vardır.
Akdeniz turunda ilk durağınız Antalya olabilir. Antalya, palmiye ağaçlarıyla çevrili plajları ve tarihi mirasıyla ziyaretçilerini etkileyen bir şehirdir. Daha sonra Kaş’a doğru yol alarak bu şirin balıkçı kasabasının tadını çıkarabilirsiniz. Kaş, tarihi yapıları, temiz denizi ve renkli sokaklarıyla unutulmaz bir deneyim sunmaktadır.
Bir diğer önemli durak ise Side’dir. Akdeniz’in en önemli tatil beldelerinden biri olan Side, tarihi kalıntıları, plajları ve su sporları ile ziyaretçilere keyifli bir tatil imkanı sunar. Son olarak, Akdeniz turunuzda Fethiye’yi de ziyaret edebilirsiniz. Fethiye, eşsiz koyları ve muhteşem doğasıyla görülmesi gereken bir yerdir.
Arabayla Akdeniz turu rotası planlarken bu şehirleri ziyaret etmeyi unutmamanız önemlidir. Bu rotayı takip ederek unutulmaz bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz.
Arabayla Akdeniz Turu rotası
Arabayla Akdeniz Turu rotası planlarken, rotanızı belirlemek için birkaç harika seçenek bulunmaktadır. Eğer Kuzey Akdeniz’i gezmek istiyorsanız, güzergahınızı Antalya, Alanya, Mersin ve Adana gibi popüler tatil destinasyonlarına yönlendirebilirsiniz. Bu rotada tarihi ve doğal güzellikleri bir arada görebilir, denizin tadını çıkarabilirsiniz.
Eğer Güney Akdeniz’i tercih ediyorsanız, rotanızı Antalya’dan başlayarak Kaş, Kalkan, Fethiye gibi muhteşem sahil kasabalarını ziyaret ederek oluşturabilirsiniz. Bu güzergah boyunca tarihi kalıntıları, plajları ve lezzetli Akdeniz mutfağını keşfedebilirsiniz.
Arabayla Akdeniz Turu rotası oluştururken dikkat etmeniz gereken bir diğer konu ise planlama yaparken yeterince dinlenme ve mola vermektir. Uzun saatler boyunca araba kullanacak olmanız nedeniyle güvenliğinizi ve konforunuzu ön planda tutmalısınız. Rotanızı belirlerken çevredeki otelleri, restoranları ve dinlenme tesislerini araştırarak keyifli bir yolculuk planlayabilirsiniz.
Arabayla Akdeniz Turu rotası planlarken, unutmamanız gereken bir diğer nokta ise aracınızın bakımlı ve yol durumuna uygun olup olmadığıdır. Rotanıza uygun lastik basıncını kontrol etmeli, aracınızın yağ ve su seviyelerini kontrol ettirmeli ve gerekirse bakım yaptırmalısınız. Bu sayede rahat bir şekilde Akdeniz’in tadını çıkarabilirsiniz.